BASCHET: Victorie importantă pentru Phoenix. 93-87 cu Dinamo

25
Victorie importantă pentru băieții de la Phoenix. În penultima etapă din sezonul regulat al LNBM echipa pregătită de Florin Nini a învins cu scorul 93-87 (23-17, 19-26, 27-23, 24-21) Dinamo București, revelația ultimelor etape din prima ligă masculină, echipă ce până la jocul cu Phoenix a învins campioana CSM CSU Oradea și SCMU Craiova, pe teren propriu și s-a impus terenul echipei de pe locul doi Steaua București. 
Phoenix a început meciul două reușite de două puncte (4-0), după care s-a desprins la 9-4. Dinamo a revenit și a egalat la 9. Au urmat câteva momente de egalitate  11-11, 13-13, însă imediat Phoenix s-a distanțat la o posesie, 16-13, după un  ”three-point play” marcat de Milos Bojovic, diferența fiind mărită de același Milos Bojovic cu o nouă triplă, de data asta din afara semicercului. Dinamo s-a apropiat 19-17, prin două libere, însă Phoenix a dominat finalul de sfert și a intrat la prima pauză în avantaj 23-17 după o reușită a lui Phillip Miller. Tony Gugino a marcat din afara semicercului și Phoenix s-a desprins la 7 puncte, 26-19, în debutul sfertului secund. Dinamo a replicat cu  patru puncte marcate consecutiv, două din libere și s-a apropiat la 3 puncte, iar la jumătatea parțialului au trecut  în avantaj 32-21, prin două libere. Oaspeții s-au menținut la conducere până spre finalul sfertului, cu 27 de secunde înainte de final Milos Pesic a egalat la 42. La pauza mare Dinamo a intrat în avantaj de un punct 43-21, după o altă aruncare liberă marcată. 
La reluarea  jocului, în repriza a doua, Dinamo s-a desprins, a luat 5 puncte avans, 45-50, a condus în mai multe rânduri 51-56, a luat chiar un avans de 7 puncte, maximum pentru ei în acest joc. Replica gălățenilor nu a întârziat să apară, Tony Gugion a marcat 5 puncte consecutiv și a recuperat din deficit 55-58, iar Phillip Miller a egalat la 58 cu o reușită de trei puncte. Egalitatea s-a menținut până aproape de finalul sfertului când Cătălin Vlaicu a stabilit scorul de la finalul sfertului trei 69-66. În ultima parte Phoenix s-a desprins decisiv 78-71, după un nou ”three-point play” marcat de data asta de Tony Gugino. 
Milos Bojovic a marcat 27 (1×3) de puncte și a fost cel mai bun marcator al jocului. Tony Gugino a încheiat meciul în ”double-double” cu 25 de puncte (1×3) și 12 recuperări, iar Phillip Miller (4×3) și Milos Pecis au încheiat jocul în ”double digit” cu 18 respectiv 10 puncte marcate. Drew Brandon și Iosif Pârlog au marcat câte 4 puncte iar Adrian Guțoaia și Cătălin Vlaicu au marcat câte două puncte. 
Phoenix a înregistrat a șaptea victorie în meciul cu Dinamo, una dintre contracandidatele pentru un loc în play-off, și urcă pe locul opt în LNBM 7-12, cu o victorie mai mult decât Dinamo, 6-12. În ultima etapă din sezonul regulat al LNBM Phoenxi va juca pe terenul campionilor de la CSM CSU Oradea. Până la meciul de la Oradea, Phoenix va juca la turneul final, Final 8, al Cupei României, de la Sibiu.         
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal