FUTSAL: United, lider dezlănțuit!

22

Liderul Ligi I de futsal, United Galați, și-a revenit după înfrângerea din sferturile Cupei. În etapa a 19-a din Liga I băieții lui David Asandei au obținut o victorie categorică cu scorul 6-2, pe teren propriu, cu Poli Iași, fosta CSMS Iași. Jocul a fost total la discreția liderului, iar scorul de pe tabelă putea fi mult mai mare, dar David Asandei a rulat întregul lot avut la dispoziție pe finalul jocului. 

United a intrat în avantaj 1-0 la pauză. Golul a fost marcat de Andrian Lașcu, în minutul 9. Pe lângă gol United a mai ratat câteva ocazii importante de a marca, prin Cireș, Moldoveanu, Cojoc sau Tudose, ultimul a ratat execuția la una din ultimele faze al primei părți, deși era poziționat foarte bine în careul ieșenilor, după o acțiune 3 contra 1 a gălățenilor. Iașiul a avut câteva oportunități de a marca, dar prea puțin pentru al învinge pe Wellington. 
În debutul părții secunde, la 32 de secunde de la reluare, United s-a desprins la 2-0 prin Emanuel Moldoveanu. La 2-0 United s-a descătușat și a marcat de trei ori consecutiv până la 5-0. Viorel Cojoc a dus tabela la 3-0, în urma unei lovituri libere indirecte, Andrei Crăciun a marcat pentru 4-0 dintr-o lovitură liberă directă obținută tot de el, iar Ovidiu Tudose a înscris pentru 5-0, chiar dacă Iașiul a schimbat portarul. La 5-0 cei de la Iași au scos portarul pe faza de atac, schemă ce s-a dovedit eficientă reușind să marcheze primul lor gol în acest joc. Emanuel Moldoveanu i-a taxat pe cei de la Iași, pentru faptul că au lăsat poarta goală, acesta a marcat pentru 6-1 cu o execuție spectaculoasă din propriul teren. Ultimul gol al meciului a fost marcat de cei de la Iași, dar în poarta lui Ionuț Pădurariu, tânărul portar gălățean a intrat între buturi cu 7 minute înainte de finalul jocului și s-a remarcat prin câteva intervenții utile. 
United: Wellington da Silva (Ionuț Pădurariu, Andrei Dinicuta)
Octavian Cireș, Constantin Burdujel, Andrian Lașcu, Emanuel Moldoveanu;
Viorel Cojoc, Andrei Crăciun, Kailon Borges, Ovidiu Tudose; 
Ion Al-Ioani, Andrei Apostol, Vasile Boubătrân; 
Antrenori: David Adandei și Alexandru Tănăsilă
După 19 etape din Liga I United este lider cu 41 de puncte din 17 jocuri, 4 puncte, și un joc în plus, față de echipa de pe locul doi Informatica Timișoara. În etapa a 20-a United va juca în Covasna, cu Spicom Sfântu Gheorghe, duminică, 5 martie.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal