FUTSAL: United s-a impus în derby-ul cu Dunărea Călărași și a revenit pe primul loc în Liga I

3
Ajunsă pe locul 4 în Liga I, înaintea derby-ului cu Dunărea Călărași, gruparea gălățeană de futsal United a revenit în fruntea primei ligi de futsal după victoria 4-1 (0-0) de pe teren propriu cu Dunărea Călărași. 
Prima parte s-a încheiat la egalitate 0-0. United a avut inițiativa, a dominat teritorial și a ratat cele mai mari ocazii de a marca. Lașcu, Moldoveanu, Cojoc și Cireș au încercat poarta în mai multe rânduri dar fără succes. Oaspeții au ieșit de mai multe ori pe contraatac însă portarul Wellington a intervenit de fiecare dată. 
Partea secundă a fost începută mai bine de United, Cireș și Moldoveanu au ratat cele mai importante ocazii, oaspeții au replicat, au trimis în bară, după care portarul Wellingotn  a scos cu piciorul un gol ca și făcut. United a deschis scorul cu 13.44 secunde înainte de finalul jocului prin Viorel Cojoc, din penalty. Echipa lui Marian Șotârcă a ieșit la joc iar portarul Wellington s-a remarcat din nou cu intervențiile sale. United a continuat să preseze, iar cu 7 minute înainte de final a marcat pentru 2-0. Andrei Crăciun a trimis direct din corner la Emanuel Moldoveanu, plasat la aproximativ 15 metri de poartă ușor în lateral, iar Moldoveanu din voleu a trimis direct în poartă. La aproximativ 3 minute de la marcarea giolului de 2-0 defensiva gălățeană a cedat iar Dunărea s-a apropiat la 2-1. Cu 2.53 înainte de finalul jocului United s-a distanțat decisiv la 3-1. După ce au scăpat cu bine de o fază periculoasă la propria poartă, gălățenii au ieșit pe contraatac și au marcat prin Constantin Burdujel. Imediat Marian Șotârcă a solicitat time-out, iar la reluare preia tricoul distinctiv de portar cu sarcini ofensive. Decizia i-a costat golul de 4-1 pe cei de la Călărași, cu 1.50 înainte de final, Moldoveanu a interceptat mingea în propriul teren, în plină ”fixare”a călărășenilor, și a marcat în poarta goală.  
United: Wellington da Silva-portar; 
Constantin Burdujel, Andrian Lașcu, Octavian Cireș, Emanuel Moldoveanu
Viorel Cojoc, Andrei Apostol, Octavian Cireș, Ovidiu Tudose, Ion Al-Ioani; 
Antrenori: David Asandei-principal, Alexandru Tănăsilă-secund.         
United conduce în Liga I de futsal cu 35 de puncte din 15 jocuri, un punct mai mult decât echipa de pe locul 2, Autobergamo Deva. Pentru echipa gălățeană urmează două meciuri la Cluj-Napoca cu CFF Clujana, duminică, 5 februarie, în Cupă și luni, 7 februarie, în Liga I.   
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal