HOCHEI: Dunărea se desparte de Liga Mol cu o victorie spectaculoasă

17

Hocheiștii de la Dunărea au încheiat meciurile din actuala ediție a Ligii Mol cu o victorie spectaculoasă. Gălățenii s-au impus 6-5 (2-0, 1-1, 2-4, 1-0), pe teren propriu cu HK Debrecen după un meci cu mai multe răsturnări de situație pe tabelă. Dunărea a condus 3-0, HK Debrecen a marcat de cinci ori consecutiv și a condus 5-3, Dunărea a egalat la 5 și s-a impus în prelungiri. 
Prima parte a fost încheiată de Dunărea în avantaj 2-0. Anton Cristian Popa a marcat în debutul meciului, minutul 3, un gol la care co-autori au fost Ondrej Rusnak și Phil Bushbacher. Pentru 2-0 a marcat Phil Bushbacher, în superioritate numerică. De altfel, în prima parte a fost 2-2 la eliminări, Dunărea a fost echipa care a reușit să fructifice unul din cele două momente de joc în superioritate. Pe lângă cele două goluri Dunărea și-a mai creat câteva posibilități de a marca Rusnak, Goga, Lorincz, și Lușneac, în finalul reprizei, au încercat poarta adversă. 
Repriza secundă s-a încheiat la egalitate 1-1. Oaspeții au dominat teritorial, Dunărea a ieșit de mai multe ori pe contraatac. În debutul părții secunde Dunărea s-a distanțat la 3-0 prin golul marcat de Phil Bushbacher, pasatori fiind colegii de linie, Anton Cristian Popa și Ondrej Rusnak. După ce au încasat golul de 3-0 oaspeții au pus stăpânire pe joc minute bune, iar portarul cu care Dunărea a început meciul Laszlo Arnold a intervenit salvator în mai multe situații. Cu 9 minute înainte de finalul treimii oaspeții au redus din diferență (3-1). Imediat după ce a încasat golul portarul Laszlo Arnold este schimbat cu Viorel Radu, asta în contextul în care în minutul 3 al reprizei secunde jocul a fost întrerupt câteva secunde pentru ca medicii să-i acorde îngrijiri medicale lui Arnold, tânărul portar revenit după o accidentare din finalul anului trecut. Viorel Radu a intrat bine în poartă, Dunărea a trecut cu bine peste 52 de secunde de dublă inferioritate. În finalul reprizei Dunărea a ieșit de câteva ori pe contraatac, Cătălin Berdilă, revenit direct de pe banca de pedepse, a irosit o situație bună de a marca, sau Mihaly Ede au semnat cele mai importante ocazii de la Dunărea. 
Ultima treime a fost începută de Dunărea în corzi, oaspeții au marcat de trei ori în decurs de șase minute și au trecut în avantaj 4-3!, ultimul gol fiind marcat de cei de la Debrecen în inferioritate numerică. Peste alte cinci minute oaspeții au marcat din nou și s-au desprins la 5-3! La 3-5 banca tehnică de la Dunărea reacționează, Marius Trandafir cere time-out, portarul Viorel Radu rămâne pe bancă, și imediat, la reluarea jocului, în urma unui contraatac americanul Phil Bushbacher marchează pentru 4-5. La acest scor Dunărea caută egalarea, Lorincz ratează o situație bună, oaspeții oferă replica cu o bară. Dunărea continuă să preseze în căutarea egalării, Adrian Irimia trimite un șut puternic la poartă. Presiunea gălățeană a dat roade cu 1.13 înainte de finalul jocului, atacantul Mykola Kolyada aflat la distanță ușor în lateral trimite puternic la poartă și înscrie. În finalul meciului Dunărea a beneficiat de un nou moment de superioritate numerică, iar publicul cere lovitura decisivă, Phil Bushbacher a ratat o ocazie importantă de a marca și meciul a fost trimis în prelungiri.        
Repriza de prelungiri programată inițial să se joace 3 contra 3 s-a jucat mai mult în 3 contra 4. Prima dată Juraj Durkech, de la Dunărea, este eliminat, Dunărea a trecut cu bine peste cele două minute datorită unei intervenții salvatoare a lui Botond Flinta. După 10 secunde de egalitate numerică  este rândul gălățenilor să beneficieze de două minute superioritate. În minutul 3.39 al prelungirilor, cu 1.20 înainte de final, Dunărea a plecat la atac, Attila Goga a trimis la poartă, portarul de la Debrecen scoate cu pieptul șutul lui Goga pucul ricoșează în lateral la Phil Bushbacher care a marcat golul victoriei. 
Dunărea: Arnold Laszlo, Viorel Radu
Atila Goga, Juraj Durkech- Botond Flinta, Nicușor Lușneac- Tamas Nandor, Cătălin Berdilă;  
Ondrej Rusnak, Phil Bushbacher, Anton Cristian Popa- Mykola Kolyada, Lorincz Levente, Alexandru Cristian Popa- Mihaly Ede, Mihail Georgescu, Adrian Irimia
Rezerve: Alexandru Ionuț Munteanu, Bogdan Neagoș, Pal Zsombor
Antrenori: Marius Trandafir și Irimia Gherghișan
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal