VOLEI: Victorie în prelungiri pentru Arcada în derby-ul cu VM Zalău

3
Echipa masculină de volei Arcada a luat un avans de două puncte în fruntea clasamentului Diviziei A1. În derby-ul etapei a XVII-a Arcada a învins pe teren propriu Volei Municipal Zalău cu scorul 3-2, după un meci maraton cu mai multe răsturnări de situație pe tabelă. 
Arcada a câștigat primul set 25-21, gălățenii s-au aflat la conducere pe tot parcursul setului. La primul timp tehnic de odihnă gălățenii conduceau cu 8-6, iar la al doilea distanța de două puncte s-a păstrat, 16-14. În finalul setului s-au înregistrat un moment de egalitate la 19-19, însă după un serviciu în fileu al oaspeților și un serviciu as al lui Caio de Pra, Arcada s-a desprins iar în final și-a adjudecat victoria prin punctele realizate de Șerban Pașcan și Caio de Pra.  
Setul secund a început echilibrat, 3-3, 6-6, Zalăul a intrat în avantaj 8-6 las primul timp tehnic de odihnă, după un serviciu norocos în care mingea a căzut în terenul gălățenilor din plasa fileului. La reluare oaspeții au luat avans până la 11-6, Arcada a egalat la 11, după care s-a instalat la conducere 15-12, după un punct reușit de Nemanja Radovic. La al doilea timp tehnic de odihnă Arcada a intrat în avantaj 16-15, însă Zalăul a egalat și a trecut la conducere 17-19. Finalul s-a jucat pe muchie de cuțit oaspeții au avut o minge  de set la 24-23 însă au servit direct în fileu, dar până la urmă Zalăul și-a adjudecat setul secund 26-24 după ce coordonatorul Andrey Zhekov a respins defectuos o minge iar Șerban Pașcan a tras în blocajul advers. 
La fel ca setul secund și al treilea parțial a fost început echilibrat, cu Zalăul în avantaj, la cele două parțiale 8-6 și 14-16. Martin Stoev a făcut câteva schimbări în echipă, Andrei Laza și Armando Danger i-au înlocuit pe Andrei Spânu și Caio de Pra, schimbările antrenorului bulgar s-au dovedit inspriate, cei doi nou intrați împreună cu Șerban Pașcan au reușit să egaleze la 18, după care Arcada se desprinde la 20-18. În finalul setului au fost alte momente de echilibru, 21-21, 23-23, însă oaspeții sunt mai norocoși și au preluat conducerea 2-1, setul fiind închis după un bloc-aut al gălățenilor. 
În setul 4 Arcada s-a impus 25-19 și a trimis meciul în setul decisiv. După un început echilibrat de set, 2-2, 4-5, 7-7, gălățenii au preluat inițiativa și s-au desprins la 10-9 după două puncte consecutive reușite de tunarul Armando Danger. La 7-8 Arcada a schimbat coordonatorul Filip Despotovski i-a luat locul lui Zhekov ușor accidentat. În finalul setului, la 18-16 Șerban Pașcan, a intrat la serviciu și a ieșit la 23-17, seria fiind încheiată cu un serviciu as urmat de unul trimis în plasa fileului. 
Setul decisiv a debutat cu VM Zalău la conducere 4-3, 6-5, 8-5 la schimbarea terenurilor. Arcada începe cursa de urmărire după un serviciu în fileu al echipei din Zalău și câteva blocaje, egalează la 10. Finalul de meci a fost tensionat Bojan Janic a servit în fileu și scorul a devenit 12-12, urmat de un nou moment de echilibru la 13-13. Arcada s-a desprins la 14-13 și a fructificat prima minge de meci pe care a avut-o, după un efort ce trebuie remarcat al lui Armando Danger care a adus mingea în teren din dreptul mesei oficiale. 
Arcada: Andrey Zhekov (Filip Despotovski)-Nemanja Radovic, Caio de Pra (Armando Danger), Șerban Pașcan (Miroslav Gradinarov), Bojan Janic, Andrei Spânu (Andrei Laza), Nicola Rosic-libero. Antrenori: Martin Stoev, Marian Apostu, Neculai Harabagiu. 
Cu cele două puncte acumulate în jocul cu VM Zalău Arcada a ajuns la 42 și are un avans de două puncte față de echipa de pe locul doi Steaua București, adversarul gălățenilor din etapa viitoare, luni, 20 februarie, ora 18.30, la București, în direct la Digi Sport. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal