BASCHET: Fetele de la Phoenix, victorioase în top 6 LNBF

29
Echipa feminină de la Clubul Phoenix a obținut o nouă victorie în top 6 LNBF. În etapa a IV-a din faza secundă a Ligii Feminine Phoenix a învins cu scorul 89-72, pe sferturi 17-18, 20-23, 27-12, 25-19, Municipal Satu Mare. 
Phoenix a început meciul mai bine și a condus prima 10-2, după ce Sanice Steenoldt a marcat un three-point play iar Alexandra Dumitrache a completat cu 5 puncte, 3 de afară. Oaspetele au echilibrat disputa și s-au instalat la conducere 10-13 cu trei minute înainte de final. Meciul a continuat sub semnul echilibrului, iar scorul primului parțial, 17-18, a fost stabilit de căpitanul de la Phoenix, Romina Filip, cu un coș de 3 puncte marcat pe buzzer better. Municipal din Satu Mare a continuat să aibă inițiativa și în sfertul secund și s-a desprins la 19-22, însă Romina Filip a egalat cu un cos de 3 puncte. Până la pauza mare cele două echipe au alternat la conducere, dar la pauza mare Municipal Satu Mare a intrat în avantaj 37-41, ultimele puncte marcate pe buzzer better. 
Partea secundă a jocului a fost începută în forță de Phoenix. Satu Mare a marcat prima dată pentru 39-45, însă echipa gălățeană impulsionată de pe margine de Eugenio Rodrigues a reușit un parțial 19-0, prin intermediul căruia s-a instalat decisiv la conducere 58-45. Până la finalul celui de al treilea sfert Phoenix și-a conservat avantajul astfel că după trei sferturi echipa gălățeană avea avantaj de 11 puncte, 64-53. În ultimul act al jocului Phoenix și-a menținut avantajul cu Janette Jackson în formă la aruncările din afara semicercului. 
Cele două echipe au folosit o rotație scrută cele cinci jucătoare din echipa de start plus două rezerve, iar cea mai bună marcatoare a jocului a fost Sanice Steenoldt cu 22 de puncte și 18 recuperări. În ”double-double” a încheiat meciul și Erica Covile cu 11 puncte și 11 recuperări. Janette Jackson 17 puncte (3×3), Katie Rutan 13 puncte (2×3) și Romina Filip 12 puncte (2×3) au terminat jocul în ”double-digit”. Celelalte marcatoare de la Phoenix au fost Alexandra Dumitrache și Myneshia McKenzie cu câte 7 puncte. 
În clasamentul la zi din top 6 LNBF Phoenix este pe locul 5 cu 33 de puncte 11-11. Sâmbătă, 4 martie, de la ora 17.00, Phoenix va juca derby-ul pentru locul 4, la Brașov, cu Olimpia CSU. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal