BASCHET: Phoenix a învins la o diferență de 19 puncte Olimpia CSU Brașov

9
Înainte de duelurile din sferturile de finală, play-off, fetele de la Phoenix și Olimpia CSU Brașov s-au întâlnit la Galați, în ultima etapă din sezonul regulat, top 6 LNBF. Jocul cu viitoarea adversară din play-off a fost câștigat de fetele de la Phoenix la o diferență de 19 puncte, scor 92-73. 
Doar primul sfert a fost cedat de fetele de la Phoenix, scor 16-20. În debutul sfertului secund Janette Jackson a marcat nouă puncte consecutive prin care a desprins Phoenix la 25-23. Chiar dacă Olimpia a reușit să egaleze la 25, Kerah Nelson, Romina Filip și Bianca Fota au marcat câte o dublă și au repus avantajul în dreptul Phoenix. La pauza mare Phoenix a intrat în avantaj, scor 46-38 (+8). În sfertul trei, câștigat de Phoenix 26-21, echipa gălățeană și-a menținut avansul de puncte iar cu patru minute înainte de finalul parțialului s-a înregistrat cea mai mare diferență de scor din meci, 66-43, +23 Phoenix. Ultimul sfert a fost câștigat de Phoenix 20-14. Olimpia a redus din diferență în prima parte a sfertului, 76-69, +7 Phoenix, dar finalul le-a aparținut gazdelor, Kerah Nelson, Janette Jackson și Myneshia McKenzie au refăcut avansul cu un parțial 10-0. 
Kerah Nelson, 26 de puncte și 14 recuperări, Romina Filip 19 puncte și 15 recuperări și Myneshia McKenzie, 12 puncte și 10 recuperări, au încheiat meciul în double-double. Pentru Phoenix au mai marcat: Janette Jackson 19 puncte, Alexandra Dumitrache 7 puncte, Bianca Fota 6 puncte, Denisa Fota 3 puncte.        
  
Pentru Phoenix urmează meciurile din primul tur al play-off-ului cu Olimpia CSU Brașov. Seria se dispută după sistemul cel mai bun din trei jocuri și va începe la Brașov, datorită clasării superioare a Olimpiei, locul 4, în sezonul regulat, top 6. Phoenix a încheiat top 6 LNBF pe locul 5. de remarcat că în jocul de azi Olimpia nu s-a bazat pe o parte din jucătoarele care au fost titulare în meciurile precedente.     
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal