BASCHET: Phoenix a pierdut în ultimele secunde primul meci al seriei cu Olimpia Brașov din play-off

18
Echipa feminină Phoenix a pierdut primul meci din play-off cu Olimpia CSU Brașov. Disputat la Brașov, jocul cu Olimpia, a fost pierdut de Phoenix la o posesie, scor 72-74, cu punctele victoriei marcate de gazde cu două secunde înainte de final. 
Gazdele au câștigat primul sfert, scor 25-12, Phoenix s-a impus în sfertul secund, câștigat cu scorul 21-16, iar la pauza mare Olimpia avea un avans de șapte puncte, scor 41-34. În partea secundă Olimpia a câștigat sfertul trei la o posesie, 20-17, iar Phoenix s-a impus în ultimul parțial câștigat cu scorul 21-13. Chiar dacă gazdele au condus, aproape, pe tot parcursul meciului, în finalul jocului, cu 1.08, Bianca Fota și Romina Filip au marcat câte o triplă iar Phoenix s-a instalat la conducere, scor 72 – 70, cu 39 de secunde înainte de final. La faza următoare Olimpia a egalat la 72, Kerah Nelson a aruncat de trei puncte, dar a ratat, iar cu două secunde înainte de finalul jocului Olimpia a marcat coșul victoriei. 
În jocul de la Brașov, Phoenix a avut la dispoziție o rotație scurtă,  iar patru dintre jucătoare: Filip, Dumitrache, Jackson și Nelson au jucat toate cele 40 de minute. În aceste condiții Romina Filip, 25 de puncte și 15 recuperări, și Kerah Nelson, 13 puncte și 11 recuperări, au terminat meciul cu double-double. Celelalte marcatoare de la Phoenix au fost: Janette Jackson 17 puncte, Bianca Fota 12 puncte, Alexandra Dumitrache 3 puncte, Andreea Șoptică două puncte. De la Phoenix a lipsit Myneshia Mckenzie, americanca nu a făcut deplasarea la Brașov cu echipa.
Joi, 30 martie, de la ora 18.30, la Galați, Sala Sporturilor ”Dunărea”, este programat meciul doi al seriei. Olimpia conduce cu scorul 1-0 la general și mai are nevoie de o victorie. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal