BASCHET: Phoenix a ținut pasul o repriză cu ”U” Cluj, viceliderul din LNBF

2
Fără o parte dintre americance, fetele de la Phoenix au oferit o replică bună echipei de pe locul doi din top 6 LNBF, ”U” Cluj-Napoca. După o primă repriză bună, în care a jucat la același nivel cu echipa oaspete Phoenix a pierdut jocul cu ”U” cu scorul 56-84, pe sferturi: 17-15, 15-19, 11-15, 13-25. 
Phoenix a câștigat primul sfert 17-15. Janette Jackson a dus pentru prima oară în avantaj Phoenix, 8-7, în minutul 6, după ce a reușit o aruncare din afara semicercului. Aceeași Janette Jackson, împreună cu Bianca Fota, a dus scorul la 17-10 după o nouă reușită de trei puncte a americancei. În finalul sfertului fetele de la U au marcat 5 puncte consecutive prin care au stabilit scorul primului parțial. Sfertul secund a fost câștigat de U cu scorul 15-19, astfel că la pauza mare Clujul avea avantaj de o posesie 34-21. Phoenix s-a desprins la 21-17 în debutul parțialului secund după ce Kerah Nelson a reușit o aruncare de trei puncte. În minutul patru al parțialului secund Janette Jackson a desprins Phoenix la mai mult de o posesie, 25-20. Avantajul a fost menținut de Phoenix cu ajutorul unei aruncări de trei puncte marcată de Romina Filip. În finalul primei reprize Phoenix a fost menținută în joc prin punctele marcate de Myneshia McKenzie, prima dată a marcat pentru 30-27, apoi cu două aruncări libere transformate a egalat la 32, însă echipa oaspete a marcat în ultimele secunde pentru 32-34. 
După pauza mare Phoenix, cu o rotație scurtă, nu a mai putut să țină ritmul cu echipa din Cluj astfel că clujencele și-au adjudecat celelalte două parțiale cu 15-11 și 25-13. Cu 1.40 înainte de finalul sfertului trei Phoenix a pierduto și pe Romina Filip accidentată la umăr.           
Antrenorul Eugenio Rodrigues a folosit opt din cele zece jucătoare înscrise pe foaie de joc, iar șase dintre ele și-au trecut numele pe lista marcatoarelor: Myneshia McKenzie 17 puncte, Janette Jackson 15 p (2×3), Kerah Nelson 9, (3×3), Romina Filip 8p (2×3), Alexandra Dumitrache 4p și Bianca Fota 3p. Phoenix este locul 5 în clasamentul grupei 1-6 din LNBF cu 38 de puncte, 12-14. Etapa viitoare sâmbătă, 18 martie, Phoenix va juca la Satu Mare. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal