BASCHET: Phoenix, victorie clară cu Dinamo în cursa spre play-off

11
Echipa masculină Phoenix a încheiat seria de trei meciuri consecutive de pe teren propriu, grupa 7-10 LNBM, cu o victorie clară și cu o sală plină, în picioare, în finalul meciului încurajându-și favoriții. Într-un duel foarte important pentru calificarea în play-off băieții lui Florin Nini au învins, scor 92-85 (33-24, 21-26, 19-13, 19-22), Dinamo București. 
Phoenix a început meciul cu un parțial 5-0, Dinamo a revenit și s-a instalat la conducere, scor 8-5, însă Milos Bojovic cu un three-point play a egalat la 8, iar Marko Pavlovic a ținut Phoenix în joc după un nou three-point play. În finalul primului sfert Milos Bojovic a egalat la 20 cu o triplă, iar Philip Miller a desprins Phoenix la +3, 23-20, tot cu ajutorul unei triple. În ultimele faze din sfertul inaugural, 32 de secunde, Phoenix a marcat opt puncte în două atacuri. Phillp Miller și Tony Gugino au realizat ceva rar întâlnit, câte un four-point play, coș de  trei puncte și aruncare liberă transformată. Cu 32 de secunde rămase de disputat Tony Gugino a dus Phoenix în avantaj 28-24 printr-o triplă, fază la care a obținut și aruncare suplimentară transformată, iar Miller a marcat un buzer-beater de trei puncte, 32-24, și a marcat și libera obținută reușind al doilea four-point play al echipei în decurs de 30 de secunde. Sfertul secund a fost câștigat de Dinamo, scor 26-21, astfel că la pauza mare Phoenix avea avantaj de patru puncte, scor 54-50. 
Sfertul trei a fost câștigat de Phoenix, scor 19-13, astfel că înainte de ultimul parțial Phoenix avea avantaj +10, scor 73-63. În ultimul parțial, câștigat de Dinamo, scor 22-19, oaspeții au dat semne de revenire, s-au apropiat la o posesie, scor 86-84, cu 1.48 înainte de finalul jocului, dar Philip Miller a marcat patru puncte consecutive, două din libere, și a scutit publicul de un final incendiar. În ultimele secunde ale jocului, când mai erau de jucat 18 secunde, Phoenix a mai debutat un jucător în Liga Națională, David Stan, 18 ani. 
Cel mai bun marcator al jocului a fost Philip Miller cu 30 de puncte, 4×3, de altfel, Miller a încheiat meciul cu 100% procentaj la aruncările de trei puncte, patru aruncate-patru marcate. Tony Gugino a încheiat meciul în double-double, cu 17 puncte și 10 recuperări. Pentru Phoenix au mai marcat: Milos Bojovic 18 puncte, Marko Pavlovic 13 puncte, Iosif Pârlog 8 puncte și Drew Brandon 6 puncte. 
După victoria cu Dinamo, Phoenix este pe locul 8 în clasamentul grupei 7-10 LNBM cu 8-14, 30 de puncte, două victorii, dar și un meci în plus fașă de principala contracandidată pentru un loc în play-off, SCMU Craiova. Până la finalul meciurilor din grupa 7-10 Phoenix va mai susține două jocuri, ambele în deplasare. Prima dată vineri, 31 martie, Phoenix va juca pe terenul liderului grupei, Mureș Târgu Mureș, urmând ca ultimul meci să fie disputat la Craiova, 5 aprilie.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal