FUTSAL: United a trecut și de hopul Informatica Timișoara. Gălățenii conduc în Liga I cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat

6
Disputat în Sala Sporturilor ”Dunărea”, ultimul mare derby al sezonului regulat din Liga I de futsal, dintre United și Informatica Timișoara, și-a respectat statul de derby. Echipa gălățeană și-a adjudecat derby-ul cu scorul 4-3, după un meci extrem de echilibrat și disputat, și și-a păstrat prima poziție în Liga I cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat.
După o primă repriză echilibrată și spectaculoasă United a intrat în avantaj 2-1 la pauză. Oaspeții au început mai bine meciul și au ratat două ocazii importante de a  marca, Cireș a scos din fata liniei porții, după care timișorenii au trimis în bară. United a echilibrat balanța iar după 5 minute de joc a deschis scorul în urma unui autogol, la o fază la care au contribuit Kailon Borges și Viorel Cojoc. La faza imediat următoare United a ratat șansa desprinderii, șutul lui Andrei Crăciun a fost scos de pe linia porții de unul dintre apărătorii oaspeți. Finalul primei părți a fost încins, Andrian Lașcu a nimerit și el bara din lovitură liberă, iar cu 1.30 înainte de pauză United s-a distanțat la 2-0 după ce Viorel Cojoc a transformat impecabil un penalty, lovitură de la 6 metri. Cu două goluri de recuperat Timișoara scoate portarul pe faza de atac, antrenorul jucător Robert Lupu preia tricoul distinctiv, iar cu 4 secunde înainte de pauză au marcat pentru 2-1.     
Partea secundă a fost începută de Timișoara cu Robert Lupu în aceeași postură de portar cu sarcini ofensive, iar după primele 5 minute de joc oaspeții au egalat la 2. United nu a renunțat la luptă nici după ce a fost egalată a doua oară. Gălățenii au ieșit pe contraatac în mai multe rânduri, iar când mai erau de jucat 13.12 minute au trecut pentru a treia oară în acest joc în avantaj, 3-2.  Kailon Borges a fost creditat cu gol după ce a executat foarte bine o lovitură liberă din tușă, de la distanță. Nici oaspeții nu au renunțat prea ușor la luptă, au continuat să preseze la poarta lui Wellington iar în minutul 11 al părții secunde au egalat la 3. Aproape de finalul jocului, cu 6.14, Thiago Marquez, căpitanul de la Timișoara, a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. Cu un om în plus United a mutat jocul în jumătatea timișorenilor și a presat poarta adversă până a marcat golul de 4-3, prin Andrian Lașcu. În finalul jocului oaspeții au revenit la schema cu Lupu portat dar fără efecte pe tabela de marcaj. 
United: Wellington da Silva-Constantin Burdujel, Andrian Lașcu, Octavian Cireș, Emanuel Moldoveanu; Kailon Borges, Andrei Crăciun, Viorel Cojoc, Ovidiu Tudose-Ion Al Ioani. Rezerve: Ionuț Pădurariu, Andrei Apostol, Alexandru Ilieș. Antrenori: David Asandei și Alexandru Tănăsilă.  

Cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat United conduce Liga I cu 47 de puncte, un punct mai mult decât echipa de pe locul doi Autobergamo Deva. Sezonul regulat va fi încheiat de United cu un joc pe terenul celor de la City us Târgu Mureș, în jurul datei de 26 martie.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal