HOCHEI: Dunărea a învins Progym în primul meci din finala mică

3
Seria din finala mică, cu Progym Gheorgheni, a fost începută de hocheiștii de la Dunărea cu o victorie. După un meci spectaculos, cu multe goluri și puține minute de eliminare, în care cele două echipe ”și-au văzut de hochei”, Dunărea a învins Progym cu scorul 7-5.  
La prima pauză Dunărea a intrat cu avantaj de trei goluri, 4-1. Meciul a fost început de echipa gălățeană de la scorul 1-0. La chiar primul atac al meciului Ondrej Rusnak din pasa lui Robert Krajci și Szocs Szabolcs a deschis scorul. Avantajul a fost dublat după doar două minte de joc prin Robert Krajci ajutat de Ondrej Rusnak și Mihaly Ede. La două minute după ce Dunărea și-a dublat avantajul harghitenii au marcat pentru prima oară, însă Dunărea și-a refăcut rapid avantajul de două lungimi prin Robert Krajci din pasa lui Erik Bednar, în urma unui contraatac pornit de Krajci din propria treime. După ce Ruysnak și Krajci au irosit șanse importante de a marca, Szocs Szabolcs, pasă Mykola Koliada și Timur Rasulov, a desprins Dunărea la 4-1 în minutul 10. La prima pauză Dunărea putea avantaj mai mare dar Robert Krajci a nimerit bara. 
Partea secundă s-a încheiat la egalitate, scor 3-3, astfel că după două reprize Dunărea avea avantaj 7-4. După ce au irosit un moment de superioritate numerică harghitenii au marcat pentru 4-2 însă ecartul de două goluri a rezistat puțin timp pe tabelă. În minutul 6 Dunărea a beneficiat de două minute de om în plus, iar Ondrej Rusnak a marcat pentru 5-2 după o pasă primită de la Attila Goga. Peste trei minute cei de la Gheorgheni au mutat jocul în treimea gălățeană iar presiunea a dat roade și au reușit să marcheze pentru 5-3. Imediat Marius Trandafir a cerut time-out iar la reluarea jocului Phil Bushbacher aflat în fașa porții a marcat pentru 6-3, după o pasă primită de la Szocs Szabolcs. Până la finalul treimii secunde cele două echipe au mai marcat de două ori. Progym s-a apropiat din nou la două goluri, dar Ede Mihaly a refăcut diferența cu cu patru minute înainte de finalul reprizei secunde. 
Ultima parte a jocului a fost câștigată de oaspeți cu scorul 1-0. Harghitenii au marcat la trei minute de la reluare, după ce Rusnak a reușit un gol de la distanță anulat de arbitrul slovac al partidei. Chiar dacă nu a marcat în ultima treime Dunărea a irosit mai multe oportunități, printre care și un șut de penalitate, penalty, ratat de Robert Krajci. În finalul meciului, ultimele 35 de secunde Progym a scos portarul dar gălățenii, deși au recuperat pucul, au preferat să paseze în propria treime. 
Dunărea: Arnold Laszlo, Viorel Radu-portari; 
Linia a I-a: Attila Goga, Erik Bednar – Mihaly Ede, Ondrej Rusnak, Robert Krajci;    
Linia a II-a: Timur Rasulov, Botond Flinta – Szocs Szabolcs, Mykola Kolyada, Phil Bushbacher
Linia a III-a: Cătălin Berdilă, Nicușor Lușneac – Adrian Irimia, Mihail Geoprgescu, Levente Lorincz/Alexandru Cristian Munteanu;
Rezerve: Pal Zoltan, Pal Zsombor;
Antrenori: Marius Trandafir și Irimia Gherghișan
Mâine, de la ora 18.30, la Patinoarul ”Dunărea”, este programat al doilea meci  de la Galați. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal