10 aprilie – Ziua Sportului Curat, sărbătorită la Campionatul Mondial de Hochei de la Galați

6


”10 aprilie – Ziua Sportului Curat” va fi sărbătorită în acest an la Galați, unde are loc Campionatul Mondial de Hochei pentru seniori, competiție la care participă și selecționata României. Cu această ocazie, Agenția Națională Anti-Doping a pregătit o serie de manifestări tematice, în colaborare cu Federația Română de Hochei pe Gheață.

Scopul aniversării acestei zile este de a atrage atenția unui public cât mai larg asupra luptei desfășurate la nivel global împotriva dopajului, flagel ce afectează grav și în mod direct sportul, iar în mod indirect, întreaga societate.

„Ziua Sportului Curat” este una specială, dedicată nu doar sportivilor, antrenorilor și în general, oamenilor implicați în sport. Este o zi în care organizații sportive (cluburi, federații, ligi profesioniste) alături de colectivități întregi, practicanți ai sportului sau simpli iubitori ai fenomenului, sărbătoresc principiile ce ghidează sportul curat, performanța nealterată de mijloace și metode interzise.

Data de 10 aprilie a fost stabilită ca „Ziua Sportului Curat” în 2014, prin „Declarația de la Montevideo”, document semnat inițial de 17 state, în cooperare cu Agenția Mondială Anti-Doping. În România, „Ziua Sportului Curat” a devenit sărbătoare oficială anul trecut, prin Hotărâre de Guvern, la inițiativa Agenției Naționale Anti-Doping”, se arată în comunicatul Agenției Naționale Anti Doping (ANAD). 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal