BASCHET: ”Baby Phoenix” a oferit o replică bună Aradului în primul meci din finala pentru locul 5 LNBF

10
foto: Phoenix Galați
După ce și-a îndeplinit obiectivul, accederea în primele șase echipe din LNBF, Clubul Phoenix s-a despărțit și de celelalte două jucătoare americance din lot, Janette Jackson și Kerah Nelson. În aceste condiții pentru meciurile din finala în care se stabilesc locurile 5 – 6 clubul gălățean a promovat alte trei jucătoare de la Centrul de Copii și Juniori, Alina Stan, Elena Robitu și Maria Vreme, pentru a aborda cele două, sau trei, meciuri în care se stabilesc locurile 5 – 6. 
Fără jucătoarele din America, cu infuzie masivă de tinerețe în lot, ”baby Phoenix” a oferit o replică bună celor de la ICIM Arad în primul meci al finalei pentru locurile 5 – 6, joc pierdut de Phoenix, scor 58 – 71, gălățencele reușind chiar să câștige un sfert, ultimul, scor 18 – 12. În primele trei sferturi scorul a fost:  14 – 21, 11 – 22, 15 – 16, 18 – 12.   
Surorile Fota, Bianca și Denisa, au fost cele mai bune marcatoare ale jocului, ambele cu câte 15 puncte marcate. În ”double – digit” de la Phoenix au mai încheiat meciul Alexandra Dumitrache cu 12 puncte,  Romina Filip 11 recuperări și 9 puncte, Andreea Șoptică 10 recuperări și 5 puncte. Pentru Phoenix a mai marcat și debutanta Alina Stan două puncte.   
Sâmbătă, 22 aprilie, la Arad este programat meciul doi al seriei, iar dacă va fi cazul, Phoenix să câștige la Arad, se va juca și meciul trei, decisiv, la Galați, marți, 25 aprilie.  
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal