FUTSAL: United a cedat la penalty-uri primul meci din semifinale

22

În primul meci al seriei semifinale dintre United și Informatica Timișoara a fost nevoie de prelungiri și lovituri de departajare pentru a se decide învingătoarea. Disputat la Timișoara, jocul dintre Informatica și United, s-a încheiat cu victoria gazdelor scor 8 – 7 (1 – 1, 2 – 2, 2 – 0, 0 – 2, 3 – 2), după executarea loviturilor de departajare. 
La finalul celor 40 de minute regulamentare cele două echipe se aflau la egalitate, scor 5 – 5. United a marcat prima în jocul de la Timișoara, prin Adrian Lașcu, în minutul 7, însă la două minute gazdele au egalat, acesta fiind și scorul primei reprize 1 – 1. În partea secundă, cu 4.47 înainte de final United a trecut din nou în avantaj prin golul marcat de Andrei Crăciun. În aproape două minute cei de la Informatica au egalat și au trecut în avantaj, scor 3 – 2, pentru prima oară în acest joc. În finalul meciului, sub amenințarea unei lovituri de la zece metri, United avea cinci greșeli, gălățenii au riscat și au evoluat cu cinci jucători de câmp după ce Adrian Lașcu a primit tricou distinctiv de portar cu sarcini ofensive. tactica s-a dovedit eficientă, iar cu 25 de secunde înainte de finalul celor 40 de minute de timp de joc efectiv Octavian Cireș a marcat pentru 3 – 3 și a trimis meciul în prelungiri. 

Fiind meci de paly-off după expirarea timpului regulamentar cele două echipe se aflau la egalitate, scor 3 – 3, astfel că s-au jucat două reprize de prelungiri de câte cinci minute pentru departajare. Cele două reprize suplimentare s-au încheiat cu rezultate diametral opuse. În prima s-a impus Informatica, scor 2 – 0, astfel că scorul general era 5 – 3. A doua repriză de prelungiri le-a aparținut gălățenilor. În debutul reprizei suplimentare Emanuel Moldoveanu a marcat pentru 5 – 4, iar în finalul celei de a doua reprize de prelungiri același Emanuel Moldoveanu a marcat pentru 5- 5, iar golul lui Moldoveanu dădea speranțe United că se poate impune la loviturile de la șase metri, ultimul criteriu de departajare.    

La loviturile de departajare United nu a avut prea mult noroc. După ce gazdele au trecut din nou în avantaj, au transformat primul penalty, căpitanul Viorel Cojoc a trimis în bară primul penalty al gălățenilor, însă următoarea lovitură de departajare a fost apărată de Wellington. Adrian Lașcu a egalat situația la general, timișorenii au transformat și ei și au trecut în avantaj 7 – 6, Emanuel Moldoveanu a restabilit egalitatea la 7, gazdele au marcat pentru 8 – 7, iar Constantin Burdujel a ratat ultima lovitură a gălățenilor.     
După jocul de la Timișoara semifinala United – Timișoara se mută la Galați. Meciul doi al seriei, primul de la Galați este programat duminică, 7 mai, la Galați, iar dacă United va învinge se va juca și meciul trei al seriei, decisiv, luni, 8 mai, tot la Sala Sporturilor ”Dunărea” din Galați, datorită clasării superioare a echipei gălățene de la finalul sezonului regulat.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal