FUTSAL: United începe duminică, la Timișoara, semifinala cu Informatica

3
La fel ca sezonul trecut pentru a juca în a doua finală a campionatului din istorie, clubul gălățean United trebuie să elimine în faza semifinalelor Informatica Timișoara. Seria semifinală va debuta duminică, 30 aprilie, de la ora 19.00, în Sala ”Constantin Jude” din Timișoara. În penultimul act al Ligii I, semifinale, se joacă după același sistem ca în faza sferturilor de finală- cel mai bun din trei jocuri – meciul decisiv, dacă va fi cazul, se va juca la Galați, datorită clasării superioare a gălățenilor de la finalul sezonului regulat. După jocul de la Timișoara seria semifinală se mută la Galați. Duminică, 7 mai, este programat meciul doi, iar meciul trei, dacă va fi cazul se va juca a doua zi, luni, 8 mai, la Sala Sporturilor ”Dunărea”. 
United a făcut pasul în semifinalele Ligii I după ce a eliminat în primul tur de play-off Spicom Sfântu Gheorghe cu scorul general 2 – 0. După victoria, scor 7 – 3, de la Sfântu Gheorghe, echipa gălățeană s-a impus în meciul de pe teren propriu, scor 8 – 3. Informatica a obținut calificarea în semifinale după ce a eliminat, cu același scor general 2 – 0, Dunărea Călărași. După ce la Călărași Informatica a învins, scor 6 – 0, în meciul doi al seriei, de la Timișoara, Informatica s-a impus, scor 6 – 1, și a obținut calificarea în semifinalele Ligii I. 
Chiar dacă echipa din Timișoara este la al doilea sezon de existență în futsal, timișorenii sunt vicecampionii precedentei ediții a Ligii I cât și câștigătorii actualei ediții a  Cupei  României. Sezonul trecut United și Informatica au jucat pentru un loc în finala campionatului, iar Informatica a obținut calificarea în finală cu socrul general 2 – 1. Seria de sezonul trecut a fost deschisă de United cu o victorie, scor 3 – 0, la Galați. Cele două jocuri de la Timișoara au fost pierdute de United, scor 2 – 5, în primul meci și 1 – 4 în meciul decisiv. Gălățenii au jucat finala mică pe care au câștigat-o, scor 6 – 3, cu Autobergamo Deva, adjudecându-și medaliile de bronz, în timp ce bănățenii au pierdut finala mare cu City’us Târgu Mureș, cu scorul general 2 – 0. 
În prima parte a campionatului, sezonul regulat, cele două echipe și-au câștigat meciurile de pe teren propriu. În tur, la Timișoara, Informatica s-a impus, scor 3 – 0, iar la Galați, United a câștigat cu scorul 4 – 3. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal