HOCHEI: Luni debutează grupa de Campionat Mondial de la Galați

12

Începând de luni, 3 aprilie, până duminică, 9 aprilie, la Patinoarul ”Dunărea” se vor desfășura meciurile de la Campionatul Mondial Divizia a II-a, Grupa A. La Mondialul de la Galați vor participa șase echipe: Australia, Belgia, Spania, Islanda, Serbia și România. În cadrul competiției se vor disputa 15 jocuri, se joacă după sistemul fiecare cu fiecare, la finalul grupei echipa clasată pe primul loc va promova în Divizia a I-a, Grupa B, în timp ce ultima clasată va retrograda în Divizia a II-a, Grupa B.    
Se vor disputa câte trei meciuri pe zi, în total 15 meciuri. România va susține toate cele cinci jocuri începând cu ora 20.00. În prima zi, luni, 3 aprilie, sunt programate meciurile: ora 13.00, Australia-Serbia, ora 16.30, Spania-Islanda, ora 20.00, România-Belgia. Marți, 4 aprilie, de la ora 13.30, Islanda va juca cu Australia, de la ora 16.30, Spania va întâlni Belgia, iar de la ora 20.00, România va juca cu Serbia. 
După o zi de pauză, joi, 6 aprilie, de la ora 13.00, Belgia va întâlni Serbia, de la ora 16.30, Spania va juca cu Australia, iar de la ora 20.00, România va juca cu Islanda. Ziua de vineri, 7 aprilie, va fi deschisă de la ora 13.00, de jocul dintre Serbia și Spania, începând cu 16.30, vor juca Islanda și Belgia, iar de la ora 20.00, România întâlnește Australia.  
Sâmbătă, 8 aprilie, este zi de pauză, iar duminică, 9 aprilie, sunt programate ultimele meciuri. de la ora 13.00, Belgia va juca cu Australia, Serbia cu Islanda, de la ora 16.30, iar turneul va fi închis de meciul dintre România și Spania, de la ora 20.00. 
Conform clasamentul IIHF World Ranking, România este cea mai bine clasată dintre cele șase echipe participante la grupa de la Patinoarul ”Dunărea”. ”Tricolorii” ocupă locul 29 în lume, fiind urmați de Spania, locul 30, Serbia, locul 31, și Belgia, locul 32. Celelalte două echipe din competiție Islanda și Australia, ocupă locurile 35 și 36. 
Cele șase echipe care compun grupa de la Galați s-au mai întâlnit în actuala componență în urmă cu două sezoane, în 2015, în Islanda, la Reykjavik, tot în Divizia a II-a, Grupa A, iar România a câștigat grupa și a promovat în Divizia a I-a, Grupa B, de unde a retrogradat după numai un sezon. România a câștigat grupa din Islanda cu cinci victorii în timp regulamentar și una în prelungiri.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal