HOCHEI: România a învins Australia în ”finala” grupei de la Galați

32

Echipa națională a României a obținut a treia victorie la Campionatul Mondial Divizia a II-a, Grupa A, competiție ce se dispută la Patinoarul ”Dunărea”. ”Tricolorii” au învins, scor 5-1, echipa națională a Australiei în ”finala” grupei.

Australia a marcat prima cu 2.46 înainte de finalul primei reprize, prin Josef Rezek, în superioritate numerică, dar după doar 30 de secunde echipa României a egalat prin Szilard Rokaly, acesta fiind și scorul primei reprize. Celelalte două reprize au fost câștigate de echipa națională a României, scor 2-0. Nagy Istvan a dus România în avantaj cu 11.24 înainte de finalul treimii secunde, iar Biro Matyas a fructificat o nouă superioritate numerică și a înscris pentru 3-1. În ultima treime Mihaly Ede a înscris pentru 4-1, în superioritate numerică, iar Fodor Csanad a stabilit scorul final 5-1. Cel mai bun jucător din echipa României a fost ales căpitanul Roberto Gliga.   
România: Toke Zoltan, Onodi Otto-portari; 
Linia a I-a: Flinta Botond, Nagy Istvan, Roberto Gliga, Biro Gergo, Mihaly Ede; 
Linia a II-a: Bors Huba, Biro Otto, Mihail Georgescu, Adrian Irimia, Biro Matyas; 
Linia a III-a: Gecse Hugo, Nicușor Lușneac, Fodor Csanad, Rokaly Norbert, Rokaly Szilard; 
Linia a IV-a: Salo Alpar, Florian Bocu, Gyorfy Tihamer, Barabas Sandor, Peter Zsolt; 
Antrenori: Martin Lacroix, Marius Trandafir, Nelu Alexe.        
După victoria cu Australia, România a preluat conducerea la Campionatul Mondial Divizia a II-a, grupa A, cu 9 puncte, un punct mai mult decât echipa Australiei, 8 puncte, locul 2. În ultima zi a grupei de la Patinoarul ”Dunărea”, România va juca duminică, 9 aprilie, de la ora 20.00, cu echipa națională a Spaniei, în timp ce Australia va juca cu Belgia. Dacă învinge Spania, echipa națională a României va câștiga Campionatul Mondial Divizia a II-a, Grupa A, și va promova în Divizia a I-a, Grupa B.  
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal