HOCHEI: România vrea să câștige grupa de Campionat Mondial de la Galați

3


Înainte de începerea Campionatului Mondial, Divizia a II-a, Grupa A, de la Galați, echipa tehnică a României, împreună cu doi dintre jucători, a vorbit despre turneu în cadrul unei conferințe de presă. 
Antrenorul principal, Martin Lacroix, a spus: ”În primul rând vreau să mulțumesc Federației Române de Hochei pe Gheață pentru că mi-a oferit posibilitatea de a antrena echipa națională a României. Este o nouă provocare pentru mine. Este o plăcere să lucrez cu Marius și Nelu, ei cunosc toți jucătorii, o parte dintre jucători i-am avut la Brașov, plus câțiva care au jucat contra Brașovului. Evident, pregătirile pentru competiție nu au fost foarte lungi, am avut trei antrenamente în ultimele trei zile. Dar cred că nivelul motivației este foarte ridicat. Toți vrem să facem un turneu reușit, știm că așteptările sunt foarte mari, încercăm să terminăm grupa primii, o vom lua meci cu meci, iar primul meci este mâine cu Belgia.”
Atacantul Roberto Gliga a declarat: ”Vreau să spun că am fost foarte plăcut surprins de cum arată patinoarul și de modul în care Galațiul s-a pregătit pentru acest Campionat Mondial. Va fi o plăcere să jucăm acolo, sper din tot sufletul ca fanii hocheiului din Galați vor veni în număr mare să ne susțină. În mintea mea este un singur obiectiv, să promovăm, vom face tot posibilul să obținem acest lucru.”  
Fundașul Botond Flinta a spus: ”Vrem să câștigăm grupa, să promovăm în grupa superioară și vom face totul posibilul pentru asta. Suntem bucuroși că Galațiul organizează un astfel de eveniment. Așteptăm fanii să ne susțină, cum au susținut Dunărea în timpul sezonului. Nu știm prea multe despre echipele adverse, noi intrăm pe gheață să câștigăm meciurile. Trebuie să fim concentrați să jucăm hocheiul nostru. Noi jucătorii ne înțelegem foarte bine între noi, cu brașovenii, cu ciucanii, cu cei de la Gheorgheni, facem o echipa unită și asta o să o dovedim în cursul săptămânii viitoare ”.  
Antrenorul secund, Marius Trandafir, a declarat: ”Toți avem același obiectiv, promovarea. Ne așteaptă cinci finale, fiecare meci este ca o finală. Așteptăm publicul să vină să ne susțină în număr foarte mare, cum a făcut-o în ultimii ani cu Galațiul. Sper să fim pe primul loc la sfârșitul acestui turneu.”

România va juca mâine, de la ora 20.00, cu Belgia, primul meci de la Campionatul Mondial, Divizia a II-a, Grupa A, de la Galați.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal