Hocheistul Alexandru Cristian Munteanu debutează duminică în box! ”Am slăbit șase kilograme ca să pot intra în categorie”

186

După ce a încheiat al doilea sezon cu Dunărea, hocheistul Alexandru Cristian Munteanu s-a dedicat pasiunii sale, boxul. Cel supranumit ”balaurul” va susține duminică, 23 aprilie, meciul său de debut în box. Despre debutul în nobila artă a pugilatului Alex Munteanu ne-a vorbit în cadrul unui interviu.  

Mai sunt câteva zile până la meciul tău de debut în box. Cum stai cu pregătirile ?

Da, într-adevăr, mai sunt câteva zile până la meciul meu de debut în box. De când am terminat sezonul la hochei m-am antrenat specific pentru acest meci de box. Mă simt pregătit pentru trei reprize de  trei minute. 

Cu cine vei boxa, cine va fi adversarul ?

Voi boxa cu un deputat, pe care în cheamă Lucian, care are cinci meciuri la profesioniști, la categoria 81 de kilograme. 

Înainte de lupta din ring trebuie să treci de proba cântarului, cum stai cu greutatea ?


Așa este cu o zi înaintea meciului este programată ziua de cântar. Mă simt bine, sunt în categorie. Am slăbit șase kilograme în trei săptămâni ca să pot intra în categorie. 

Spune-ne câteva detalii despre gală, cine va mai boxa ?

Această gală este organizată de Niță Dinastia, Bili Mustafa. În cadrul galei se vor disputa zece meciuri, iar în main event va lupta pentru centura României, Robert Cristea, un alt meci important este cel al lui Nicu Mustață. Gala se va ține la București, în Giulești, la Sala Rapid.     

De unde pasiunea asta a ta pentru box ?

Pasiunea mea pentru box aș putea spune că vine din hochei, acolo unde am avut multe meciuri în care m-am bătut, așa că am decis să îmi testez abilitățile de a da cu pumnul și într-un ring de box, cu un boxer profesionist. 

Pe viitor vei continua cu boxul s-au vei reveni la hochei ?


Pe viitor voi continua cu hocheiul, pentru că acesta este sportul meu de bază, iar gheața pentru mine este singurul loc în care mă simt eu. 
Duminică, 23 aprilie, începând cu ora 19.00, la Sala Rapid, din București, în cadrul galei ”Titanii Ringului” Alexandru Cristian Munteanu va susține primul său meci în box. Gala al cărei main event va fi centura de campion la României în limitele categoriei 72 de kilograme va fi transmisă în direct de TVR HD.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal