VOLEI: Victorie de trei puncte pentru Arcada în derby-ul pentru titlu cu VM Zalău

3

Echipa masculină de volei Arcada Galați continuă parcursul victorios în play-off-ul Diviziei A1. În ultima etapă din turul grupei valorice 1-6, echipa gălățeană a învins, pe teren propriu, principala contracandidată în lupta pentru titlu Volei Municipal Zalău. Gălățenii s-au impus, scor 3-1, după un meci spectaculos, cu răsturnări de situație pe tabelă, câștigătoarea în trei dintre seturi s-a decis în prelungiri. 
Arcada a câștigat primul set, scor 27-25. Gălățenii s-au impus în prelungiri, după ce au salvat două mingi de set, mai bine spus VM Zalău a irosit două mingi de set cu două servicii direct în plasa fileului. Evoluția scorului: 8-6, 16-13, 20-21, 23-24, 24-25. Setul secund a fost controlat în întregime de Arcada, și a fost câștigat de gălățeni, scor 25-21. De remarcat că ultimul punct al setului a fost câștigat de Arcada după un serviciu în fileu al oaspeților. Evoluția scorului: 8-6, 16-12, 21-19. 
În setul trei VM Zalău s-a impus, în prelungiri, 26-24. După un set controlat de Arcada, 8-6, 16-12, gălățenii au avut trei șanse să închidă setul și meciul, conducând cu 24-21, însă zălăuanii au revenit au egalat la 24, iar în final s-au impus, scor 24-26. La fel ca celelalte două parțiale și setul patru a fost plin de suspans. Finalul a fost incendiar, ambele echipe au ratat câteva șanse de a închide setul. Prima dată Arcada a avut două mingi de set și meci însă irosite, 24-22, 26-25, apoi oaspeții au avut posibilitatea să trimită meciul în setul decisiv, 24-25, însă în final Arcada s-a impus 28-26.   
Arcada: Nemanja Radovic, Caio de Pra (Andrei Laza), Filip Despotovski, Bojan Janic (Liviu Cristudor, Șerban Pașcan), Miroslav Gradinarov (Șerban Pașcan, Liviu Cristudor), Andrei Spânu, Nikola Rosic-libero. Antrenori: Nikolay Jeliazkov, Marian Apostu. 
Cu cele trei puncte câștigate în jocul cu liderul Arcada se apropie la un punct de VM Zalău. Echipa din Zalău conduce în clasament cu 64 de puncte, urmată de Arcada cu 63 de puncte și SCMU Craiova 60 de puncte. Pentru Arcada urmează meciul din prima etapă din returul play-off-ului, miercuri, 5 martie, pe teren propriu cu SCMU Craiova.  
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal