Campionii, campionii/ Dorinel Munteanu, la Lider Sportiv: Nimeni nu a știut tot ce am făcut eu pentru Oțelul

16
Pe 15 mai 2011 Oțelul o învingea pe Poli Timișoara, scor 2-1, și devenea matematic campioană a României, pentru prima și singura dată din istoria fotbalului gălățean. În cea mai recentă ediție a emisiunii Lider Sportiv, de pe ProFM LiderFM, au fost invitați oameni reprezentativi pentru marcarea momentului aniversar, de șase ani de la câștigarea campionatului. Mai jos puteți citi interviul integral cu Dorinel Munteanu. 

-Cu ce amintiri de la acea zi de 15 mai 2011 ?


Dorinel Munteanu: -Nu putem să ne gândim decât la momente fericite, fiindcă știm cu toții că atunci a venit primul titlu în Moldova, primul titlu la Galați. Toți gălățenii și-au manifestat bucuria în modul lor, pe străzi, pe Faleză, pe unde am fost noi. sunt niște momente fericite pe care nu poți să le uiți niciodată. 

-Cum ați pregătit meciul din acea zi, ce le-ați transmis jucătorilor înainte de acel meci, mai țineți minte?


D.M.: – Cum să nu țin minte? A fost o pregătire pe toată săptămână, nu numai înainte de meci. Ce să spun, ca o amintire frumoasă, am pus pe tot holul vestiarului numai clasamente cu Oțelul Galați pe primul loc. Am scos tot ce era mai frumos, ca să-i motivez. I-am ținut pe băieți conectați la ceea ce aveam noi de făcut, nu ce spuneau cei din jur. Răutăți au fost multe și e important să te aduni în astfel de momente. Nimeni nu a știut tot ce am făcut eu pentru Oțelul. Băieții au fost foarte motivați și am și câștigat.    

-Motivația a făcut diferența în acel meci?


D.M. – Diferența a făcut-o atitudinea echipei, atitudinea jucătorilor, atitudinea conducerii, fiindcă eram în ultimul val, cum să spun, în ultimele etape. Dacă noi câștigam, eram campioni, iar băieții au fost excepționali, le-am mulțumit de foarte multe ori.   

-Ați mai păstrat legătura cu foștii jucători, foștii conducători ?


D.M.: – Sigur, cu domnul președinte Stan, cu Balaur, cei care am fost acolo am păstrat legătura. Cu jucătorii mai puțin, unii dintre ei încă mai joacă și îi susțin.   
-Clubul s-a desființat, dar povestea este continuată de o echipă susținută de suporteri care se pregătește de barajul de promovare în Liga a III-a. Sunteți la curent cu ce se petrece aici?

D.M.: – Știu de proiectul suporterilor, am văzut, sunt informat, știu ce se întâmplă în Galați. Păcat că s-a desființat Oțelul, e mare păcat. Dar ce fac suporterii acum este de apreciat,  de admirat, sunt de respectat, fiindcă este foarte greu și tocmai de aceea este un lucru mare. 
-Când ați plecat de la Oțelul a fost o întrebare dacă vă veți întoarce vreodată la Galați. Atunci ați spus că sunteți dispus să reveniți, încă vă mențineți declarația?

D.M.: -Eu iubesc Galațiul! Am avut parte de cele mai frumoase momente din cariera mea de antrenor, sigur că m-aș întoarce. 
-Ce face acum fostul antrenor al Oțelului ?

D.M.: -Acum mă ocup de Reșița, să promovăm din Liga a III-a în Liga a II-a. Deocamdată nu am angajament. Am fost în Irak, am antrenat pentru scurt timp acolo, dar m-am întors acasă la Reșița.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal