Campionii, Campionii/ Gabi Paraschiv, la Lider Sportiv: Am jucat numai la victorie

11
Pe 15 mai 2011 Oțelul o învingea pe Poli Timișoara, scor 2-1, și devenea matematic campioană a României, pentru prima și singura dată din istoria fotbalului gălățean. În cea mai recentă ediție a emisiunii Lider Sportiv, de pe ProFM LiderFM, au fost invitați oameni reprezentativi pentru marcarea momentului aniversar, de șase ani de la câștigarea campionatului. Mai jos puteți citi interviul integral cu Gabriel Paraschiv. 

-Cum te găsește această aniversare de șase ani de la câștigarea campionatului?


Gabi Paraschiv: -Din păcate, foarte departe de Galați. Chiar dacă sunt acasă, din punct de vedere al familiei și la ceea ce fac acum, ca și performanță fotbalistică casa mea va rămâne Oțelul, și acea zi, cu siguranță, va rămâne întipărită în memoria mea.   

-Referitor la acea zi de 15 mai, cum ați petrecut-o, cum ați reușit să fiți atât de concentrați înainte de meci pentru că presiunea era foarte mare?


G.P.: -Sincer, a fost presiunea foarte mare, nu numai în ziua meciului, ci și în săptămâna premergătoare acelui meci, când devenisem conștienți de ce s-ar fi întâmplat dacă noi câștigam acel meci cu Timișoara. A fost presiunea uriașă, așteptam să vină meciul, să câștigăm, să ne proclamăm campioni, pentru că am muncit foarte mult, ne-am dorit foarte mult, a fost un titlu meritat. 

-Ai simțit vreo secundă pe parcursul finalului de sezon că Oțelul poate scăpa din mână câștigarea campionatului, după ce a condus aproape tot campionatul ?


G.P.: -Nu, mai ales că am fost accidentat o lună, dar colegii au ținut trena. Au fost foarte motivați, am revenit în teren în ultimele patru meciuri, nu am simțit deloc acea presiune în timpul jocurilor, am fost foarte montat, am marcat și câteva goluri, totul a decurs așa cum trebuie.   

-Discuțiile din vestiar înainte de meciul cu Timișoara erau clare, jucăm  doar pentru victorie? Sau vă gândeați că nu-i rău nici un rezultat de egalitate, pentru că era și varianta egalului, mai era o etapă de jucat.


G.P.: -Sigur s-a jucat numai la victorie. Jucam acasă, beneficiam de aportul fantastic al publicului, care ne-a susținut pe tot parcursul campionatului. Nu existau alte discuții decât despre victorie. Nu sa punea problema banilor sau alte beneficii financiare. Ne-am gândit numai la victorie și la ce bucurie ne-am putea aduce nouă și oamenilor din oraș.    

-Vorbim de meciul cu Timișoara, pentru că astăzi se împlinesc 6 ani de la acel meci, mai sunt și alte meciuri rămase în memorie?


G.P.:  -Meciul cu Universitatea Craiova, primul jucat în nocturnă. Cu Victoria Brănești, echipă care era retrogradată dacă nu mă înșel, dar a jucat cu mare ardoare, am câștigat în minutul 90 și ceva. Sunt foarte multe momente frumoase petrecute de mine la Oțelul.

-Referitor la cariera ta de antrenor, ce ai reușit să împrumuți din spiritul Oțelului ?


G.P.: -În primul rând ambiția și dăruirea. Acolo am învățat ce înseamnă un club format din oameni care pun suflet în ceea ce fac, pasionați, care fac ce depinde de ei să câștige un meci. Echipele antrenate de mine aș vrea să aibă aceeași ambiție ca noi, să fie la fel de determinate, la fel de pasionate. Dacă nu ești pasionat, nu trăiești fotbalul, respiri fotbalul, ești doar un purtător de tricou, niciodată un fotbaslist 

-Mai păstrezi legătura cu foștii tăi colegi?


G.P.: -Mai vorbesc din când în când, din păcate viața ne-a despărțit, fiecare are rostul lui. Mai urmăresc la televizor meciurile celor care mai joacă, în rest mai nimic, asta este viața.    

-Se vorbea la un timp după câștigarea campionatului că ar fi ideal ca în conducerea Oțelului să fie Paraschiv, Costin Viglianti, pentru viitor ce zici de această variantă ?


G.P.: -Vă dați seama, eu unul mi-aș dori să foarte tare fiu în conducerea clubului, dar în momentul de față mi se pare utopic. Sunt oameni care au lucrat mai mult în Galați, la Oțelul. Oameni care știu foarte bine ce au de făcut. Important este ca echipa să ajungă în Liga I, pentru că acolo este locul Oțelului. Îmi este foarte greu să cred că noi vom ajunge să conducem Oțelul. Oțelul nu are ce căuta în Liga a IV-a, nici în a III-a, nici în a II-a. Locul Oțelului este în Liga I unde să se bată cu cele mai bune echipe.

-Revenim un pic la ziua din 15 mai, îți aduci aminte de un moment anume ?


G.P.: -Sunt mai multe momente. În primul rând când ne-am trezit deasupra tuturor, după ce a fluierat arbitrul eram deasupra unei mulțimi de oameni, apoi când mi-am revăzut familia la vestiar și, al treilea moment, când Viglianti dădea interviu și i-am turnat o sticlă de șampanie în cap.  

-În încheiere, un sfat pentru Suporter Club Oțelul Galați ?


G.P.: -Să continue să muncească la visul lor, pentru că fiecare este responsabil de destinul lui. Să creadă în ceea ce fac. Să ducă legenda Oțelului mai departe. Acel oraș merită o echipă de fotbal la cel mai înalt nivel, pentru ce înseamnă Galați, pentru ce a însemnat câștigarea acelui titlu. Este o plăcere să vorbesc despre Oțelul Galați și oamenii din Galați.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal