FUTSAL: Finala United – Autobergamo se reia luni, la Deva, de la scorul general 1 – 1

7
După cele două jocuri de la Galați finala campionatului Ligii I de futsal se mută la Deva. Luni, 22 mai, și marți, 23 mai, începând cu ora 18.00 în ambele zile, United și Autobergamo Deva vor susține meciurile trei și patru din ultima fază a campionatului, ambele jocuri urmând să fie transmise în direct de Digi Sport. 
Finala se reia de la scorul general 1 – 1, după cele două jocuri de la Galați, în care finalistele și-au împărțit victoriile. United a câștigat primul meci, scor 4 -2, la loviturile de departajare, în timp ce Deva a câștigat meciul doi, scor 5 – 3, în timp regulamentar. 

”Dorim să câștigăm, bineînțeles, un joc la Deva, să avem meciul cinci, decisiv, la Galați, unde avem suporteri minunați, sper să reușim. Adversarii au fost un pic provocatori, dar ăsta este fotbalul, un joc pentru bărbați, iar noi nu ne dăm la o parte niciodată”, a spus Emanuel Moldoveanu.  

Pentru a avea meciul decisiv al finalei la Galați, United trebuie să câștige minimum un joc în Hunedoara. Finala se joacă după sistemul – cel mai bun din cinci jocuri- echipa care ajunge la trei victorii va deveni campioană. Dacă și după cele două jocuri de la Deva scorul general va fi egal se va juca și meciul cinci al finalei, decisiv, la Galați, luni, 29 mai.    

Internaționalul din Republica Moldova, Constantin Burdujel, a declarat că echipa gălățeană poate câștiga cel puțin un joc la Deva pentru a juca meciul decisiv al finalei la Galați. ”Putem să câștigăm și la ei acasă, nimic nu ne stă în cale. Plecăm la Deva să câștigăm. Ne dorim ca meciul decisiv să fie la Galați, dar dacă va fi acolo nu mai contează, important este să câștigăm”, a declarat Constantin Burdujel. 

Și antrenorul echipei David Asandei a declarat că și-ar dori revenirea la Galați pentru ultimul meci al finalei. ”Ar fi foarte bine să câștigăm un joc la Deva, să aducem ”finala” finalei la Galați. Aici am avut un public minunat în meciurile din semifinale și din finală. Au fost patru meciuri cu sala arhiplină, un public extraordinar. Sperăm să-l mai aducem odată la sală pentru meciul decisiv al finalei”, a spus tehnicianul gălățean.
În acest sezon United și Autobergamo s-au întâlnit de două ori la Deva. În Liga I cele două echipe au remizat, scor 3 – 3, cu golul golul egalizator marcat de Emanuel Moldoveanu cu cinci secunde înainte de finalul jocului. A doua întâlnire din acest sezon de la Deva a fost în faza sferturilor de finală din Cupa României, iar echipa din Deva s-a impus, scor  6 – 1.   
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal