FUTSAL: Titlul se decide, luni, la Galați. United egală cu Deva în finală, scor general 2 – 2

1
După victoria de ieri, scor 2 – 1, prin care a preluat conducerea, 2 – 1 scor general, echipa de futsal United Galați a fost egalată în finala campionatului Ligii I de Autobergamo Deva. Meciul patru al seriei din finală a fost pierdut de United, scor 2 – 6, iar scorul general al finalei devine egal 2 – 2.      
Gazdele au intrat în avantaj, scor 3-2, la pauză, după o primă repriză în care Deva a dominat, iar United a replicat pe contraatac. După o serie de intervenții bune ale lui Ionuț Păduraru, înlocuitorul lui Wellingotn Silva, gazdele au deschis scorul în minutul 4. La câteva minute United a egalat prin Andrei Crăciun după un contraatac pornit de la portarul Păduraru. Gazdele au continuat presiunea la poarta lui Ionuț Păduraru, au trimis chiar în bară de două ori în aceeași fază, cu 4.32 înainte de pauză United a beneficiat de un moment de superioritate numerică după ce un jucător al gazdelor a fost eliminat. United a speculat momentul și a trecut în avantaj, scor 2-1, după un gol marcat de căpitanul Viorel Cojoc din penalty. Finalul de repriză le-a aparținut gazdelor​, în ultimele trei minute au marcat de două ori, ultimul gol marcat în ultima secundă a reprizei. 
Partea secundă a  fost începută de United în căutarea egalării, iar în primele minute Moldoveanu și Crăciun au fost foarte aproape de egalare, dar au trimis în bară. Gazdele au preluat inițiativa, portarul Ionuț Păduraru a făcut ca absența lui Wellingotn să nu se simtă, însă, în finalul jocului cu 5.31 înainte de final Deva s-a desprins la 4 – 2 prin golul lui Robert Matei. Imediat David Asandei a solicitat time – out, iar la reluare Ionuț Păduraru iese din poartă Adrian Lașcu preluând tricoul distinctiv, pentru a crea superioritate pe faza de atac. Schema gălățenilor nu a reușit în jocul de azi, după ce Octavian Cireș a ratat șansa de a marca pentru 4 – 3, echipa din Deva a marcat în poarta lăsată goală și s-a desprins decisiv la 5 – 2. În finalul jocului, cu 1.52, gazdele au mai marcat o dată și au stabilit scorul final 6 – 2. 

După patru jocuri United și Autobergamo Deva se află la egalitate, scor general 2 – 2, urmând ca echipa campioană să se decidă în meciul cinci al seriei. Conform programării FRF, de aici, meciul cinci, ”finala finalei”, se va juca luni, 29 mai, la Galați. 
United: Ionuț Păduraru – portar
Constantin Burdujel, Adrian Lașcu, Emanuel Moldoveanu, Octavian Cireș;

Viorel Cojoc, Kailon Borges, Andrei Crăciun, Ion – Al Ioani, Ovidiu Tudose;

Andrei Apostol, Robert Crișan, Vasile Boubătrân, Wellingotn Silva;

David Asandei, Alexandru Tănăsilă – antrenori.