FUTSAL: United deschide finala Ligii I cu două jocuri la Galați

11
Cele două adversare din finala mică de sezonul trecut, United și Autobergamo Deva, se vor înfrunta în acest sezon în finala mare, pentru câștigarea titlului de campioană. Finala se joacă, în premieră, după sistemul, cel mai bun din cinci jocuri. Primele două meciuri ale finalei se vor disputa la Galați, luni, 15 mai, începând cu ora 17.15, și marți, 16 mai, de la ora 18.00. Peste o săptămână, 22 – 23 mai, se vor juca două meciuri la Deva, iar meciul decisiv, dacă va fi cazul, se va juca la Galați, 29 mai, datorită clasării superioare a echipei gălățene la finalul sezonului regulat. 
United Galați și Autobergamo Deva s-au întâlnit în acest sezon de trei ori. În sezonul regulat al Ligii I echilibrul a fost perfect. La Galați, în tur, cele două echipe au încheiat la egalitate, scor 3 – 3, iar la Deva jocul a fost încheiat cu același scor 3 – 3. A treia confruntare din acest sezon a fost în faza sferturilor de finală din Cupa României, la Deva, joc încheiat cu victoria gazdelor, scor 6 – 1. Sezonul trecut United a câștigat medaliile de bronz în Liga I, după ce s-a impus, scor 6 – 3, în finala mică disputată pe teren neutru, la Brașov, în fața celor de la Autobergamo Deva. 
Până la seria din finală cele două echipe au trecut câte două tururi în play-off. United a eliminat în faza sferturilor de finală Spicom Sfântu Gheorghe cu scorul general 2 – 0. După 7 – 3 la Sfântu Gheorghe, în primul meci din play-off, United a câștigat meciul de la Galați, scor 8 – 3. În semifinala recent încheiată United a trecut de Informatica Timișoara, 2 – 1 scor general. Autobergamo Deva a eliminat în turul inaugural al play-off-ului CSM Poli Iași, 5 – 0 la Iași și 9 – 2 la Deva, iar în semifinale a trecut de FK Odorheiu Secuiesc cu dublă victorie 4 – 1 și 3 – 1.  

La fel ca în celelalte jocuri ale sezonului gălățenii se vor baza pe forța grupului în finala cu echipa din Deva.  ”Atuurile noastre înaintea finalei sunt aceleaşi pe care le-am avut și până acum muncă şi foarte multă disciplină, pentru că nu avem mari valori individuale. Întotdeauna când am fost întrebat care este jucătorul cel mai bun am spus echipa”, a spus antrenorul David Asandei. 

Ion Al – Ioani, unul dintre cei mai experimentați jucători din futsalul românesc, fost jucător al echipei din Deva, acum la United a spus că va fi o finală echilibrată care se va decide în ultimele momente. ”Urmează Deva noi o să muncim în continuare. Sezonul ăsta finala se joacă în premieră după sistemul trei victorii din cinci jocuri. O să fie care pe care, se întâlnesc cele mai bune echipe din campionat. Se va trăi cu ”sufletul la gură” până în ultima secundă”, a spus Ion Al – Ioani.
Pentru United finala cu Autobergamo Deva este a doua din istoria clubului fondat în 2004. În sezonul 2010 – 2011 echipa pregătită de David Asandei și atunci a pierdut cu scorul general 2 – 0 finala cu City us Târgu Mureș. După ce au pierdut primul meci al seriei de la Galați, scor  6- 7, după executarea loviturilor de departajare, la Târgu Mureș United a pierdut, scor  8 -2. Pe lângă antrenorul David Asandei din echipa de acum șase ani la United mai evoluează Viorel Cojoc și Andrei Apostol. Din echipa de atunci mai făceau parte, printre alții, Petrișor Toniță, acum chiar la Autobergamo Deva, Bogdan Dima sau Daniel Popliacă. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal