FUTSAL: United, egalată de Autobergamo Deva în finala Ligii I

29

Finala campionatului Ligii I de futsal a continuat marți, la Galați, cu meciul doi al seriei. După ce ieri United a învins, scor 4 – 2, după executarea loviturilor de departajare, al doilea meci al finalei a fost câștigat de Autobergamo Deva, scor 5 – 3, în timp regulamentar. 
United și Autobergamo au intrat la egalitate, scor 2 – 2, la pauză. Gazdele au deschis scorul, în minutul 7 prin Adrian Lașcu. Imediat Octavian Cireș a ratat o importantă șansă de desprindere la 2 – 0 însă, pe contră, Deva a egalat la 1 cu 11.39 minute înainte de finalul primei reprize. După egalare, cu 6.25 înainte de finalul primei reprize, echipa din Deva a trecut pentru prima oară în avantaj în această finală. United s-a remontat și a căutat egalarea, cel mai aproape a fost Adrian Lașcu din lovitură lideră. Când mai erau 5,23 minute din prima repriză United a fost anunțată de arbitrul de rezervă că a ajuns la cinci greșeli fiecare a șasea însemnând lovitură de la zece metri, același gest fiind făcut și cu 5 minute înainte de pauză la adresa echipei din Deva. Dar, când mai erau 3.30 minute de joc din prima repriză, Deva a comis a șasea greșeală, iar United a beneficiat de lovitură de la zece metri. Adrian Lașcu a fost purtat spre gol de publicul gălățean reușind egalarea din penalty în fața fostului jucător de la United, Petrișor Toniță, intrat special pentru penalty. 
Echipa din Deva a început mai bine partea secundă, au trimis chiar în bară. United replicând la poarta adversă prin Andrei Crăciun, iar Emanuel Moldoveanu cu 7.53 înainte de finalul jocului a fost cel care a construit faza în care antrenorul​ – jucător Florin Ignat a marcat în propria poartă, iar United s-a desprins la 3 – 2. În finalul jocului, cu 5.49 echipa din Deva scoate portarul, antrenorul – jucător Florin Ignat a preluat tricoul distinctiv de portar, la aproape un minut distanță, 4.44, oaspeții au egalat la 3. Finalul s-a jucat pe contre Andrei Crăciun a ratat o ocazie importantă de a marca, în timp ce oaspeții au marcat din nou, de data asta decisiv, cu 3.37 înainte de finalul jocului. United a scos portarul pentru a forța egalarea, Lașcu a preluat tricoul distinctiv, însă în ultimele secunde oaspeții au marcat pentru 3 – 5 în poarta goală. 
United: Welington Da Silva, Ionuț Păduraru – portari; 
Viorel Cojoc, Kailon Borges, Andrei Crăciun, Ion Al – Ioani; 
Constantin Burdujel, Octavian Cireș, Emanuel Moldoveanu, Adrian Lașcu; 
Ovidiu Tudose, Andrei Apostol, Vasile Boubătrân, Robert Crișan; 
Antrenori: David Asandei și Alexandru Tănăsilă.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal