FUTSAL: United a făcut un prim pas spre titlu. Victorie la penalty-uri în primul meci al finalei

15
Echipa de futsal United Galați a făcut primul pas spre cucerirea primului titlu din istorie. Primul meci din finala cu Autobergamo Deva, disputat la Galați, Sala Sporturilor ”Dunărea”, a fost câștigat de echipa gălățeană, scor 4 – 2 ( 1 – 0, 0 – 1, 0 – 0, 0 – 0, 3 – 1), după ce s-au executat loviturile de departajare. Victoria de astăzi se datorează în mare măsură portarului Wellington Silva, care a reușit un nou meci de senzația între buturile echipei gălățene. 
United a marcat prima, prin căpitanul Viorel, Cojoc, destul de rapid, când mai erau de jucat 17.18 minute de jucat din cele 20 ale reprizei inaugurale, 1 – 0 fiind și scorul primei reprize a finalei, chiar dacă cu 2.09 minute înainte de finalul reprizei Deva a scos portarul pentru a avea superioritate pe faza de atac. 
În partea a doua, după un început mai bun al oaspeților, în minutul 5 United a marcat pentru 2 – 0. Adrian Lașcu a plecat pe contraatac i-a pasat lui Cireș, iar acesta a marcat din interiorul careului. Însă, golul nu a fost validat, cronometrul tabelei nu era pornit astfel că golul nu a putut fi validat de arbitri! Cei de la Deva au căutat cu disperare egalare, portarul Wellington a intervenit salvator în mai multe rânduri, iar cu 52 de secunde înainte de finalul jocului Deva a egalat și a trimis meciul în prelungiri, asta după ce cu 1.31 înainte de final oaspeții a trimis în bară.  United și Autobergamo și-au împărțit cele două reprize de prelungiri. Gălățenii au început mai bine, Al – Ioani, Crăciun, Borges, Cojoc au irosit șanse bune de a marca, în timp ce oaspeții nu au putut trece de portarul Wellingotn astfel că s-a ajuns la loviturile de departajare. De remarcat că echipa din Deva  a jucat finalul reprizei secunde, cât și cele două reprize de prelungiri, sub amenințarea unei lovituri de la zece metri, devenii aveau cinci greșeli, iar la fiecare a șasea greșeală comisă erau sancționați cu lovitură de la zece metri. 
United a transformat toate cele trei lovituri de la șase metri de departajare, Ion  Al – Ioani, Adrian Lașcu și Viorel Cojoc au transformat penalty-urile avute, iar portarul Wellingotn și-a încununat evoluția de azi reușind să apere un penalty ce s-a dovedit decisiv pentru câștigarea jocului.    
United: Wellington Silva – portar; 
Viorel Cojoc, Ion Al – Ioani, Kailon Borges, Andrei Crăciun; 
Constantin Burdujel, Adrian Lașcu, Ovidiu Tudose, Octavian Cireș; 

Antrenori: David Asandei și Alexandru Tănăsilă.

Mâine, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor ”Dunărea”, United și Autobergamo Deva vor juca meciul doi al finalei.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal