FUTSAL: United a învins Timișoara cu trei secunde înainte de finalul prelugirilor. Mâine joacă ”finala” semifinalei

7

Deznodământ amânat în cea de a doua semifinală a Ligii I. După ce s-au disputat primele două jocuri ale seriei din semifinale, United Galați și Informatica Timișoara se află la egalitate, scor 1-1. Jocul doi al seriei, disputat la Galați, a fost câștigat de United, scor 3 – 2 (1 – 1, 1 – 1, 0 – 0, 1 -0 ), cu golul victoriei marcat de echipa gălățeană cu trei secunde înainte de expirarea celor două reprize suplimentare de prelungiri. 

După prima repriză United și Informatica se aflau la egalitate, scor 1 – 1. United a deschis scorul în minutul 5 prin căpitanul Viorel Cojoc, după o pasă primită, în urma unei lovituri libere de la Adrian Lașcu. Avantajul nu a stat prea mult pe tabelă în dreptul United, la faza imediat următoare oaspeții au egalat. Până la pauză cele două echipe au trecut pe lângă desprindere, Cireș și Lașcu au ratat cele mai importante ocazii pentru United, în timp ce oaspeții au replicat cu o bară.  

În a doua repriză regulamentară s-a jucat de la egal la egal până cu 8.36 minute înainte de finalul jocului când echilibrul a fost rupt de arbitri, după ce l-au eliminat pe Emanuel Moldoveanu, cartonaș roșu direct, în urma unui fault dur la centrul terenului. În urma superiorității numerice avute de echipa oaspete, după eliminarea lui Moldoveanu, Timișoara a marcat pentru golul de 2 – 1. Conduși pe tabelă, fără cel mai bun marcator al echipei Emanuel Moldoveanu, și fără Constantin Burdujel ieșit accidentat, gălățenii riscă și cu 4.33 minute înainte final de Adrian Lașcu preia trocul distinctiv de portar, tactică ce s-a dovedit eficientă cu 3.13 minute înainte de finalul jocului, în plină dominare gălățeană datorată omului în plus Viorel Cojoc a marcat golul egalizator prin intermediul unui șut de la distanță. Imediat vine rândul celor de la Timișoara să scoată portarul, antrenorul – jucător Robert Lupu a preluat și sarcini defensive cu 2.12 înainte de finalul jocului. Tactica timișorenilor trebuia să-i coste un gol, sau un cartonaș roșu. Când mai erau 2.04 minute până la finalul timpului regulamentar, cu poarta echipei din Timișoara goală, Andrei Crăciun este oprit undeva la centrul terenului de ultimul apărător al oaspeților, însă arbitrii au sancționat intervenția doar cu cartonaș galben în protestele vehemente ale băncii de rezerve a echipei gălățene.
Cu 2 – 2 scorul după timpul regulamentar s-a intrat în prelungiri unde fiecare dintre cele două echipe au avut câteva oportunități de a înscrie, mai aproape a fost United, Kailom Borges a trimis în bară. Cu 26 de secunde înainte de finalul prelungirilor Lupu revine pe teren cu tricou distinctiv de portar. După ce au trecut cu bine de o situație periculoasă în propria suprafață de pedeapsă, cu trei secunde înainte de final, Adrian Lașcu interceptează balonul în careul de șase metri propriu și în trimite direct în poarta goală a timișorenilor. Imediat atacantul din Republica Moldova a fost sufocat, la propriu, de proprii coechipieri în meleul bucuriei creat după marcarea golului victoriei. 
După două jocuri, ambele încheiate după timpul regulamentar, United și Informatica Timișoara se află la egalitate, scor 1 – 1, iar mâine, de la ora 18.00, tot la Sala Sporturilor ”Dunărea” vor juca ”finala” pentru calificarea în finala Ligii I. 
United: Wellington, Ionuț Păduraru – portari; 
Constantin Burdujel, Adrian Lașcu, Emanuel Moldovranu, Ovidiu Tudose; 
Viorel Cojoc, Andrei Crăciun, Ion Al – Ioani, Kailon Borges; 
Andrei Apostol, Vasile Boubătrân, Octavian Cireș, Matei Boșneagă; 
Antrenori: David Asandei și Alexandru Tănăsilă. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal