BASCHET: Clubul Phoenix, invitat să participe în Liga Balcanică

2
Pe lângă posibila participare în EuroCup Women, cu echipa feminină, Clubul Phoenix poate reprezenta Galațiul în competițiile continentale și cu echipa masculină. Gruparea gălățeană fiind invitată să participe în Liga Balcanică (BIBL, Balkan International Basketball League). 
Despre posibila participare în BIBL președintele clubului, Florin Nini, cel care este și antrenorul echipei masculine, a declarat, conform site-ului oficial al clubului:  

”Este o onoare pentru noi să primim această invitație, suntem singura echipă din România invitată să luăm parte aici. Nu e cea mai importantă competiție europeană, dar e o competiție care trebuie luată în serios și, cu siguranță, că ne dorim să facem acest pas, să ne expunem și în mediul exterior României. E important pentru a acumula experiență europeană și la nivel de seniori. Totuși, asta depinde și de sprijinul pe care îl vom primi de la Consiliul Local, pentru că fără o suplimentare de buget participarea noastră în Liga Balcanică este imposibilă. Sunt costuri mari, chit că am reușit să luăm contactul și cu anumite companii interesate să ne sprijine în demersul nostru de a participa într-o competiție europeană. Nu pot decât să mă gândesc la emulația creată în oraș în preajma meciurilor din Balkan League, pentru că așa cum a văzut toată lumea, publicul nostru este extraordinar. Dincolo de asta, factorul economic din oraș nu este deloc de neglijat pentru ceea ce se crează în jurul acestei competiții și prin participarea noastră acolo”, a spus Florin Nini (aici).

Președintele Ligii Balcanice, Shay Shtricks, cel care a fost recent la Galați, a spus:

 ”Sunt plăcut surprins de ceea ce am văzut la Phoenix, chit că e un club cu un buget mic, are o organizare excepțională. Ne-am bucura tare mult ca Phoenix să facă parte din Liga Balcanică, alături de alte echipe puternice din această zonă a Europei”.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal