Florin Nini: ”Am fost echipa de pe ultimul loc în ceea ce privește bugetul, în timpul sezonului am fost mereu la jumătatea clasamentului”

18
Președintele Clubului Sportiv Phoenix Galați, Florin Nini, a vorbit la Lider Sportiv, Pro FM Lider FM, despre parcursul echipei în sezonul recent încheiat al LNBM. ”Cred că și pe parcurs calificarea în play-off s-a pierdut, nu doar în meciul de la Craiova. Ne era foarte greu să învingem Craiova, la Craiova, o echipă cu jucători mai buni, de un alt nivel, după bugetul avut. Însă, asta nu ne-a făcut să fim mai prejos, am avut multe momente bune, am câștigat sfertul trei, am pierdut sfertul patru la două puncte. Ne-au costat câteva greșeli, sunt jucători care nu au avut aceleași evoluții din meciurile anterioare, când au jucat cu presiune. Acest lucru ne-a ajutat să vedem și valoarea jucătorilor în condiții de presiune. Nu o consider o dezamăgire. Am fost echipa de pe ultimul loc în ceea ce privește bugetul, în timpul sezonului am fost mereu la jumătatea clasamentului”, a spus Florin Nini.  

Florin Nini a mai spus că și accidentarea căpitanului Milos Pesic a influențat ratarea calificării în play-off: ”Din punctul meu de vedere, ne-a afectat și accidentarea lui Milos Pesic, a lipsit în ultimele cinci meciuri. Asta ne-a determinat să facem schimbări, aceste lucruri s-au văzut în momentele importante și în meciurile pierdute cu Craiova acasă la două puncte, acolo a contat foarte mult, cu Timișoara. Dacă câștigam acel meci cu Craiova eram calificați în play-off. În acest sezon au fost multe lucruri care nu ne-au dat posibilitatea să continuă evoluțiile bune, să avem liniștea necesară să obținem rezultate din anii trecuți”. 

Un alt impediment în realizarea calificării în play-off a fost bugetul echipei gălățene, a spus președintele Florin Nini, cel mai mic din toată Liga Națională: ”Bugetul celorlalte echipe a fost mult mai mare decât sezonul trecut, lucru la care noi nu ne-am putut alinia nu am putut să suplinim diferența de investiții pe care celelalte cluburi au făcut-o. Am acoperit prin dorință, prin atitudine, prim ambiția de autodepășire. Am obținut și victorii importante, cu echipele vicecampioane, cu echipele din grupa valorică 1-6, dar se pare că nu a fost de ajuns”, a încheiat Florin Nini.  
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal