FOTBAL: FC Universitatea între probleme financiare și planuri de extindere

13
Echipa de fotbal feminin a orașului, FC Universitatea, a încheiat al doilea sezon consecutiv în Liga I pe locul cinci, în seria I. O performanță, în condițiile în care fetele pregătite de antrenorii Gabriel Călinescu și Alexandru Caracaș au jucat mai mult pe bază de voluntariat, după cum ne spune președintele, și unul dintre antrenorii echipei, Gabriel Călinescu. ”În momentul de față avem probleme din punct de vedere financiar. De apreciat este că jucătoarele noastre au depus efort pentru a încheia al doilea sezon de la înființare prin voluntariat, deoarece o primă acordată la câteva meciuri nu oferă stabilitate. Mulțumim fetelor pentru spiritul de echipă pentru care au dat dovadă, nu cred ca mai există în Galați echipe care fac voluntariat, timp de doua sezoane, și reprezintă orașul Galați la nivel național. Pentru acest aspect, și nu numai, le mulțumesc și sper ca la rectificarea bugetară să primim sprijinul dorit de la autoritățile locale și să le oferim fetelor ceea ce merită”. În ciuda problemelor financiare cu care s-au confruntat în cele două sezoane ”pantele negre” vor să continue la clubul gălățean, chiar dacă sunt ofertate de echipe din prima ligă. ”Avem jucătoare care au primit oferte de la echipe din Superliga, (prima ligă feminină), dar ele și-au exprimat dorința sa joace la Galați, dacă vom avea posibilitatea să le facem contract de muncă. Este foarte greu să le motivezi și doar să le promiți”, ne-a spus președintele Gabriel Călinescu.


Trei echipe în competițiile naționale începând cu luna septembrie


După doar două sezoane de la înființare singurul club de fotbal feminin din oraș își propune ca, începând cu luna septembrie, când va demara noul sezon competițional, să se înscrie în competițiile organizate de FRF cu trei echipe. ”Finanțarea pe care am primit-o o investim pentru a menține clubul în competiții. Din luna septembrie vom participa cu trei echipe înscrise în ligi naționale. Aici mă refer la prima echipa FC Universitatea care va juca in Liga 1, seria 1, FC Universitata  2 – echipa secundă, care va juca in Liga a II-a, și junioarele care vor participa in campionatul national sub 15 ani”, ne-a declarat președintele Gabriel Călinescu.

Despre obiectivul echipei în viitoarea ediție a Ligii I președintele clubului gălățean ne-a spus: ”Avem echipa bună, dar dacă nu vom reuși să păstrăm toate jucătoarele ne va fi foarte greu in acest sezon. Să nu mai vorbim de promovare in Superliga, deoarece dacă ar fi așa, cu siguranță, am avea nevoie sa realizăm și 3 – 4 transferuri”.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal