FOTBAL: SC Oțelul și Zimbrul Slobozia Conachi se vor duela pentru Supercupa județului

39
SC Oțelul – campioana Ligii a IV-a
Suporter Club Oțelul Galați își va putea adăuga un nou trofeu în palmares. După ”Cupa de Iarnă – Nicolae Rainea” și titlul din Liga a IV-a, gruparea condusă de suporteri va juca pentru Supercupa județului. Pentru a-și adjudeca al treilea trofeu, după dor un an de la înființare, gruparea recent promovată în Liga a III-a trebuie să învingă în Supercupă câștigătoarea fazei județene a Cupei – Zimbrul Slobozia Conachi. Meciul se va disputa în deschiderea sezonului de toamnă, iar data și locul de disputare al jocului urmează să fie stabilite de Asociația Județeană de Fotbal Galați. 
SC Oțelul a câștigat Liga a IV-a cu 78 de puncte, fără înfrângere, 26 de puncte mai mult decât echipa de pe locul doi, Avântul Vânători. În Cupa României echipa suporterilor a fost eliminată în semifinale de Unirea Braniștea cu dublă înfrângere, scor 1 – 2 la Braniștea, de altfel și prima înfrângere din istorie pentru echipa suporterilor, și 2 – 3 meciul retur disputat pe stadionul Oțelul. Zimbrul Slobozia Conachi a câștigat Cupa României cu scorul 7 – 6, după executarea loviturilor de departajare. În finala Cupei zimbrii din Slobozia Conachi au învins Unirea Braniștea, într-un joc disputat pe teren neutru la Schela. Liga a IV-a, primul eșalon fotbalistic județean, a fost încheiată de Zimbrul Slobozia Conachi pe locul 5 cu 47 de puncte.   
Zimbrul Slobozia Conachi – câștigătoarea Cupei României/foto: AJF Galați
Sezonul trecut Supercupa județului Galați s-a jucat pe stadionul ”Municipal” din Tecuci, între Avântul Valea Mărului – campioana ediției 2015 – 2016 din Liga a IV-a, echipă ce se pregătea de debutul în Liga a III-a, și Gloria Ivești – câștigătoarea precedentei ediții a Cupei României. Supercupa a fost câștigată de Avântul Valea Mărului, scor 5 – 2, după ce la pauză cele două echipe se aflau la egalitate, scor 1 – 1.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal