FOTBAL: Zimbrul Slobozia Conachi și Unirea Braniștea dispută duminică finala Cupei

48
În faza județeană a Cupei României se va disputa duminică, 11 iunie, ultimul meci al competiției – finala. De la ora 18.00, pe terenul din Schela, cele două învingătoare din semifinale, Zimbrul Slobozia Conachi și Unirea Braniștea vor lupta pentru cucerirea Cupei României – faza județeană Galați. 
Până la finala cu echipa din Slobozia Conachi, Unirea Braniștea a făcut ”victime de lux”. Gruparea din Braniștea, locul 6 la finalul Ligii a IV-a, a eliminat campioana din Liga a V-a, vicecampioana și campioana Ligii a IV-a. Unirea Braniștea și-a început parcursul din Cupă în turul doi în care a eliminat Mălina Smârdan, campioana ultimelor două ediții din Liga a V-a, după victoria, scor 2 – 1, de la Braniștea. În faza sferturilor de finală echipa din Braniștea a dat peste vicecampioana din Liga a IV-a Avântul Vânători. După remiza, scor 2 – 2, de pe teren propriu Unirea Braniștea a obținut calificarea în semifinale după ce s-a impus, scor 3 – 2, pe terenul vicecampionilor. În semifinală Unirea din Braniștea a produs marea surpriză eliminând, cu dublă victorie, campioana din Liga a IV-a, SC Oțelul. În manșa tur a administrat prima înfrângere echipei suporterilor, scor 2 – 1, la Braniștea, iar returul de pe stadionul ”Oțelul” a fost câștigat cu scorul 3 – 2. 
De partea cealaltă Zimbrul Slobozia Conachi, ocupanta locului cinci la finalul ultimei ediții din Liga a IV-a, a trecut în turul secund al Cupei de Prutul Vlădești (Liga a V-a), după victoria, scor 2 – 0, la Vlădești, în faza sferturilor de finală ”zimbrii” din Slobozia Conachi au eliminat o altă echipă din Liga a V-a, Flacăra Pechea, după victoriile, scor 5 – 2, la Pechea și 4 – 3 la Slobozia Conachi. În semifinală Zimbrul Slobozia Conachi a trecut de Victoria Independența, ocupanta locului trei în Liga a IV-a, după victoriile 1 – 0 la Slobozia Conachi și 2 – 1 la Independența.    
Deținătoarea trofeului fazei județene a Cupei României este Gloria Ivești. În finala de sezonul trecut gruparea din Ivești a învins, scor 3 – 2, Fulgerul Smulți, într-un meci disputat pe stadionul ”Municipal” din Tecuci. Câștigătoarea fazei județene a Cupei va juca în primul tur național al Cupei României. Sezonul trecut Gloria Ivești s-a oprit în primul tur național al Cupei după ce a pierdut pe teren propriu, scor 1 – 4, jocul cu cei de la Atletico Vaslui.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal