Gabriel Calinescu: ”Promovăm fotbalul feminin gălățean și muncim pentru a face performanță”

6
Echipa de fotbal feminin FC Universitatea Galați a încheiat recent al doilea sezon de existență. Președintele, și unul dintre antrenorii echipei, Gabriel Călinescu, ne-a declarat că pentru a ridica nivelul este nevoie în continuare de timp, muncă și finanțare. ”Sunt mândru de fetele cu care colaborez din august 2015. Au trecut doua sezoane de la înființare și progresele apar, dar, în continuare, e nevoie de timp, muncă și răbdare. Suntem echipa cea mai tânără din seria noastră dar și cea mai bine organizată. Promovăm fotbalul feminin gălățean și muncim pentru a face performanță. Ne adaptăm bugetului pe care îl avem și nu renunțăm la ceea ce ne dorim”, ne-a spus Gabriel Călinescu. 

Evoluțiile bune ale ”panterelor negre” în ultimul sezon au făcut ca două dintre ”universitare” să fie selecționate în echipele naționale: ”Suntem mândri ca oferim echipei naționale de fotbal feminin două jucătoare, Carmen Marcu și Maria Stamate, și, cu siguranță, în viitor vor mai debuta și alte jucătoare. Avem al doilea atac din seria noastră și o  avem în echipa pe Carmen Marcu golgheterul României cu 27 de goluri marcate în campionat și unul în Cupa României. 

Legat de parcursul echipei în sezonul recent încheiat Gabriel Călinescu ne-a spus: ”Referitor la parcursul nostru în acest sezon, consider că puteam mai mult, dar lipsa unor jucătoare de bază de la echipă a influențat foarte mult poziția din clasament. Felicitări fetelor, felicitări FCUG. Mulțumim autorităților locale și tuturor care au contribuit la promovarea echipei”.Altfel, în sezonul recent încheiat echipa gălățeană a folosit lotul:  Roxana Pazargic, Elena Dragomir, Mirela Ciobotaru – portari; Irina Ivan, Alexandra Ivan (căpitanul echipei), Valentina Ivan, Elena Țuțuianu, Elena Ivan, Eugenia Gherghișan, Ioana Palade – fundași; Silvia Oană, Roxana Ioan, Georgiana Bobocea, Maria Stamate, Georgiana Stratu, Iulia Mihalea, Laura Pamfile, Mădălina Sfinteș, Ștefania Treanta, Nicol Bucur, Andreea Plic – mijlocași, Carmen Marcu și Andreea Surcică -atacanți;

Liliana Nanu – preparator fizic,  Gabriel Călinescu și Alexandru Caracaș – antrenori.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal