HOCHEI: Continuă conflictul între suporteri și conducerea CSM Dunărea

După ce directorul Clubului Sportiv Municipal Dunărea Galați, Mihai Brandabur, a comentat acuzațiile suporterilor, declarația integrală poate fi citită aici, inițiatorii petiției de demitere a conducerii CSM Dunărea au replicat cu un comunicat pe care îl redăm integral mai jos.  

”Echipa Dunărea Galați a participat în sezonul 2016-2017 în Liga Mol nu pentru că așa și-au dorit suporterii, ci a fost admisă după trei ani de monitorizare ṣi negocieri purtate de conducerea clubului și Federația Română de Hochei pe Gheață cu comitetul de conducere al Ligii Mol. Paradoxal, deṣi acum subminează importanţa acestei excluderi, acelaṣi preṣedinte al clubului declara în data de 12 iunie 2016, când se anunța includerea echipei în Ligă, următoarele: “Pentru început, vreau să mulțumesc tuturor echipelor care au susținut echipa noastră în Liga Mol. Noi suntem pregătiti să participăm în acest sezon și dorim să vă asigurăm de toată bunăvointa noastră că nu vom trage în jos această Ligă. Consider că e important să participăm în această competiție pentru a reuși să imbunătăţim calitatea hocheiului gălăţean și românesc per total”. În acest context, distanta dintre echipe a fost un aspect evaluat și asumat de la bun început de toate părțile implicate, prin urmare nu acesta este adevăratul motiv al excluderii așa cum precizează domnul Brandabur. Totodată, Liga Mol nu este o ligă maghiară, așa cum afirmă președintele CSM Dunărea Galați, ci ea a fost înființată în urma acordului încheiat între Federația Română de Hochei pe Gheață și Federația Maghiară, în competiția internațională participând echipe din România, Ungaria și Serbia.

În condițiile în care celelalte echipe din campionatul național au început deja antrenamentele pentru sezonul care urmează, echipa de hochei Dunărea Galați nu doar că a fost exclusă din competiția vest-europeană, dar are reale probleme în formarea unui lot pentru viitorul sezon al campionatului național. Lotul în acest moment este format doar din 5 jucători și ar fi imposibil de susținut o competiție fie ea și la nivel național. Unul din motivele principale pentru care jucătorii au ales să se îndrepte către alte cluburi este faptul că la sfârșitul lunii mai nu erau plătite salariile jucătorilor slovaci, ucrainieni și a 10 dintre jucătorii români, iar situaţia nu s-a îmbunătăţit până în prezent. Este indmisibil pentru un președinte de club să nu cunoască exact numărul jucătorilor care nu și-au primit salariile cuvenite. În niciun caz nu se află în această situație “doi-trei jucatori”, iar acest lucru este foarte ușor de verificat: reiese din documentele contabile ale clubului și poate fi confirmat de jucători. Totodată, sumele datorate nu cad sub incidența bugetului actual la care se referă președinte CSM Dunărea Galați, ci ele au fost prevăzute în bugetele anterioare alocate de primărie. Chiar și acei jucători ale căror salarii au fost finanțate de sponsori au avut probleme cu plata drepturilor cuvenite în condițiile în care sumele au fost virate de sponsori integral, în contul clubului, pentru sezonul competițional încheiat.

Având în vedere că noi reprezentăm un grup de suporteri indignați de situația în care se află echipa pe care o susținem, dacă ceea ce afirmăm nu este adevărat, îl rugăm pe domnul Mihai Brandabur să demonstreze cu acte că toți jucători au fost plătiți așa cum dumnealui a precizat și să facă publică corespondența purtată cu reprezentanții Ligii privitoare la participarea echipei Dunărea Galați în competiția vest-europeană”. 

Altfel, petiția de demitere a directorului CSM Dunărea, Mihai Brandabur, a ajuns la 276 de semnături. Mai multe detalii despre petiție aici.  

Related articles

Comments

LASĂ UN COMENTARIU

Lasă un comentariu!
Introduceți aici numele

Share article

Latest articles

Newsletter

Subscribe to stay updated.