BASCHET: Florin Nini va pregăti echipa națională la Jocurile Mondiale Universitare

29
sursă foto: Ziarul Dâmbovița
La doi ani după ce a condus echipa națională feminină a României la EuroBasket 2015, (Campionatul European), competiție organizată în România și Ungaria, antrenorul gălățean Florin Nini revine la echipele naționale. De această dată tehnicianul echipei de băieți a clubului Phoenix va pregăti echipa națională universitară masculină a României, la Jocurile Mondiale Universitare. 
Florin Nini, președintele și fondatorul clubului Phoenix, este unul dintre cei mai titrați antrenori gălățeni. În anul 2012 a pregătit CSM Târgoviște – feminin, echipă cu care a câștigat Cupa României și campionatul. În sezonul următor a devenit primul tehnician român care a antrenat în Euroliga, echivalentul Ligii Campionilor de la fotbal sau handbal. Performanțele de la Târgoviște l-au propulsat, în anul 2015, la echipa națională feminină a României cu care a participat la EuroBasket. În ultimele trei sezoane a revenit la Galați, la clubul Phoenix, unde a promovat în Liga Națională cu echipa masculină, cu care a reușit calificarea în play-off, la chiar sezonul de debut în prima ligă masculină de baschet.             
Ediția din acest an a Jocurilor Universitare se va disputa între 19 și 30 august, în Taipei. La Jocurile Mondial Universitare echipa României va juca după programul: 20 august, cu Cehia, 21 august, cu Estonia, 23 august, cu Emiratele Arabe Unite, 24 august, cu Statele Unite ale Americii, 25 august, cu Argentina. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal