FOTBAL: Iulian Oprea, Quantum Club Galați: ”Sezonul viitor ne propunem să redevenim o echipă constantă”

99
Sezonul recent încheiat al Ligii a IV-a, juniori și seniori, nu a fost unul dintre cele mai bune pentru Quantum Club Galați. Fără sprijin financiar, echipa gălățeană a încheiat sezonul în partea a doua a clasamentului la seniori și pe locul șapte în competiția juniorilor. Despre parcursul clubului în campionatul Ligii a IV-a, obiectivele în sezonul ce va începe la toamnă, cât și cele două jocuri vedetă cu SC Oțelul am vorbit cu președintele Quantum Club Galați, Iulian Oprea.  
– Cum a fost, pentru Quantum Club Galați,  sezonul recent încheiat al Ligii a IV-a la juniori și seniori ? 

– Sezonul recent încheiat a fost cel mai slab din cele cinci sezoane pe care le are echipa în Liga a IV-a, (primul sezon de la înființare a fost în Liga a V-a), atât la juniori, cat și la seniori. Am încheiat aproape de jumătatea clasamentului în condițiile în care sezonul trecut, (2015-2016), câștigasem campionatul la juniori!

– Când este programată reluarea pregătirilor pentru viitorul sezon?

Pregătirile se vor relua pe data de 17 august, atât pentru juniori cât și pentru seniori. 
– Care este situația financiară la nivelul Ligii a IV-a, dar condiții sportive ? 

Situația financiară a fost cea mai proastă din ultimii ani, asta este una dintre explicațiile rezultatelor de sezonul trecut, dar sunt speranțe să reușim și noi să avem un buget normal. Mai cu seamă, pentru prima dată în istoria clubului, Primăria Municipiului Galați ne-a acordat o finanțare de 10.000 RON. 
– Ce își propune Quantum Club Galați sezonul viitor?

În sezonul viitor ne propunem să redevenim o echipă constantă, atât la seniori cât și la juniori. La seniori, practic asta ne-a lipsit în sezonul încheiat: constanța. Practic, fiind o echipă care nu acorda niciun bonus financiar jucătorilor, mi-a fost destul de greu să îi pot avea pe toți la fiecare meci. Nu fost niciun meci la care să avem tot lotul prezent la stadion, am avut minimum trei absențe pe meci, ceea ce s-a văzut. 

– Despre cele două jocuri cu SC Oțelul din campionul recent încheiat ce poți spune?

– În tur am i-am surprins un pic, pe fondul unor meciuri bune făcute de Oțelul cu adversari slabi și luându-se după rezultate noastre oscilante, probabil au zis că suntem o echipa de locul zece, cum eram în clasament. Eu zic că am făcut un meci bun și, dacă aveam și atunci tot lotul, cred că în momentul în care Oțelul era in zece, dacă aveam două schimbări bune, puneam scoate cel putin un egal, dar s-a terminat 2-1 pentru Oțelul. Legat de retur,  a fost un meci câștigat clar de Otelul, pe fondul absentelor noastre, unui lot mai solid al lor și unei pregătiri fizice, și tactice, superioara față de tur, practic am întâlnit o echipa de Liga a III-a!

Liga a IV-a 2016 – 2017 a fost încheiată de Quantum Club Galați pe locul nouă, cu 36 de puncte, în timp ce juniorii, campionii ediției precedente, au încheiat sezonul pe locul șapte cu 38 de puncte. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal