FOTBAL: Planuri mari la Independența. Victoria își propune să joace barajul de promovare în Liga a III-a

106

După ce au terminat sezonul recent încheiat de Liga a IV-a pe locul trei, la un punct în spatele echipei de pe locul doi, Victoria Independența își propune ca din sezonul viitor să promoveze în Liga a III-a. Despre parcursul echipei în ediția recent încheiată de Liga a IV-a și planurile de viitor ale echipei ne-a vorbit președintele de la Victoria Independența, Iulian Buga.

Cum a fost sezonul recent încheiat pentru Victoria Independența ? 

Pentru noi fost un sezon extraordinar. Am terminat Liga a IV-a pe locul trei, la un punct de locul doi. În Cupa României am jucat semifinala, la care se adaugă locul doi de la ”Cupa de Iarnă – Nicolae Rainea”. Aceste rezultate au fost obținute ținând cont că jucătorii noștri nu au primit bonusuri financiare, în timp ce jumătate dintre echipele din Liga a IV-a au avut.   

Cam care este situația financiară la o echipă ce activează în Liga a IV-a ?

Situația financiară la club va fi  bună din sezonul următor. Alături de noi au venit câțiva sponsori, ce ne vor ajuta să oferim bonusuri financiare titularilor. Uniterm este sponsorul oficial al clubului, urmează să semnăm sala Champions din Galați și firma de pază MMA.   

Când începeți să vă pregătiți pentru noul sezon de Liga a IV-a ?

Reluarea pregătirilor pentru viitorul sezon este programată la începutul lunii august. Tot la începutul lunii august vom juca un meci amical cu FC Universitatea- echipa de fete. Încercăm să vorbim cu cei de la SC Oțelul pentru un al doilea meci amical.  

Apropo de SC Oțelul, cum au fost cele două meciuri din cu ei ?

Au fost două jocuri bune cei de la Oțelul. Ei au avut o echipă excelentă. Noi am fost dezavantajați oarecum în disputele contra lor, i-am întâlnit în primele etape, ei au făcut antrenamente zi de zi, noi nu facem antrenamente. Dar am trecut cu bine, am fost printre primele echipe care nu au luat multe goluri, iar în ambele meciuri am înscris. 

Ce își propune Victoria Independența în noul sezon ?

În sezonul ce urmează avem așteptări mari. Am încheiat campionatul trecut pe podium, la doar un punct distanță de locul doi ocupat de Avântul Vânători. Ținând cont că SC Oțelul Galați a promovat în Liga a III-a, nu este exclus ca sezonul următor să fim noi pe loc de baraj. Avem un grup omogen, asta ne face să visăm cât mai sus.   

Deci, sunt ambiții de Liga a III-a la Independența ?

Da. Ținând cont ca s-a dat legea cu mai multi bani de la autoritățile locale pentru sport, până la 5% din buget către sport,  o să ne fie de folos, plus sponsorii, cred ca o să facem o figura frumoasă.

Un moment de care își aduci aminte din timpul sezonului trecut ?

Îmi aduc aminte că 65 – 70 de minute am dominat în meciul de la Vânători. Am avut trei bare și o ocazie singur cu portarul, în final am pierdut cu scorul 3 – 0…puteam lua locul doi.
Cu 51 de puncte în 26 de jocuri, 16 victorii, 3 remize, 7 înfrângeri, golaveraj 63 – 45, Victoria Independența a încheiat campionatul Ligii a IV-a pe locul trei, la doar un punct în spatele celor de la Avântul Vânători, echipa de pe locul doi.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal