MINIFOTBAL: Ajax Dulcisimo a câștigat medaliile de bronz la turneul regional și s-a calificat la turneul final

65
Ajax Dulcisimo/foto: Pro Arena Brașov

Timp de trei zile, la finalul săptămânii trecute, la Brașov, două echipe din Galați, Ajax Dulcismo și Eagles, campioana și vicecampioana, au susținut meciurile din cadrul Campionatului Regional Sud – Est, competiție premergătoare turneului final al Campionatului Național de Minifotbal. 
În prima fază a competiției de la Brașov, grupele, Ajax Dulcismo a jucat în Grupa B, în timp ce cealaltă echipă gălățeană, Eagles, a fost repartizată în Grupa D. Cele două echipe gălățene ce au luptat pentru un loc la turneul final au avut evoluții opuse în faza grupelor. 
Ajax Dulcisimo a câștigat grupa cu trei victorii din trei jocuri: scor 2 – 0, cu Victoria VMC Buzău, 9 – 1 cu Micro 2 Târgoviște și 7 – 3 cu Inter Palas Constanța. Din postura de câștigătoarea a grupei Ajax Dulcisimo a s-a calificat în următoarea fază a competiției, sferturile de finală, unde a învins, scor  9 – 0, echipa de pe locul doi din Grupa D Săgeata Stejaru Tulcea. După victoria din faza sferturilor de finală Ajax Dulcisimo a intrat în primele patru echipe din competiția de la Brașov și a obținut automat calificarea la turneul final al Campionatului Național de Minifotbal. Calificați în semifinalele turneului regional de la Brașov, gălățenii au făcut un pas greșit în penultima fază a competiției, când au pierdut semifinala cu cei de la Divertis Târgoviște cu scorul 0 – 3. După înfrângerea din semifinala cu echipa din Târgoviște Ajax Dulcisimo a jucat în finala mică cu cealaltă învinsă din semifinale, Ary & Roby Buftea. Finala pentru medaliile de bronz a fost câștigată de Ajax Dulcisimo cu scorul 3 – 2.    
La turneul regional de la Brașov cei de la Ajax Dulcisimo au avut în componență jucători cu experiență în jocul pe teren redus, Alexandru Tănăsilă – portarul cu care United a cucerit titlul de vicecampioană în Liga I de futsal, în anul 2011, Bogdan Dima – căpitanul vicecampioanei din anul 2011, Liga I futsal, Viorel Cojoc – căpitanul vicecampioanei din 2017, vicecampion în anul 2011, ambele cu United Galați, Vasile Boubătrân – vicecampion al României în 2017, Liga I futsal, sau Samoel Cojoc – campion al României, în anul 2011, cu FC Oțelul pe teren mare. Turneul final al Campionatului Național de Minifotbal se va disputa între 12 și 15 iulie, la Bacău. Pentru Ajax Dulcisimo va fi a doua prezență consecutivă la turneul final al Campionatului Național. 
Cealaltă echipă din Galați participantă la turneul regional de la Brașov, Eagles, a încheiat Grupa D pe locul trei cu o victorie, scor 9 – 2, cu Dream Team Brașov și două înfrângeri scor 0 – 5 cu Old Boys București (campioana regională) și 2 – 3 cu Săgeata Stejaru Tulcea. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal