MINIFOTBAL: Iulian Lazăr, despre parcursul Ajax Dulcisimo la turneul final al Campionatului Național

42

Zilele trecute, la Bacău, Ajax Dulcisimo a participat la ediția din acest an a turneului final al Campionatului Național. Legat de parcursul echipei gălățene în cadrul turneului de la Bacău ne-a vorbit manger-ul echipei gălățene, Iulian Lazăr. ”Un turneu dezamăgitor, nu neapărat din cauza rezultatelor, ci din cauza organizării. Terenul principal a fost montat cu o zi înainte de începerea turneului, iar suprafața de joc era sub orice critică. Turneul a început de miercuri, eu nu am putut să mă bazez pe tot lotul pentru că ai mei muncesc, față de alte echipe care cred că au depășit amatorismul, (cred că e mai bine din punct de vedere financiar și față de Divizia C, dacă nu și B, de la teren mare)”, ne-a spus Iulian Lazăr despre cadrul general în care s-a desfășurat turneul de la Bacău.  

Plasați în grupa B, în urma tragerii la sorți, grupă din care mai făceau parte, Golden Boys Bacău – vicecampioana națională din 2013, Juventus Sibiu –  echipa ce a câștigat Campionatul Național de Minifotbal în edițiile 2013 și 2015, finalistă în Liga Campionilor (EMF Champions League) în 2016, FC Nedav Arad – Campioana Regională Nord Vest și Phoenix Craiova, gălățenii au încheiat grupa pe locul trei, primul sub locurile care asigura prezența în faza sferturilor de finală.  Iulian Lazăr ne-a declarat că dacă ar fi avut puțină șansă, în jocul cu Juventus Sibiu, gălățenii se puteau califica în faza următoare a competiției. ”Am luat bătaie in primul meci cu Bacăul, nu era o echipa de nebătut, probabil ca oboseala drumului și căldura, starea terenului și-au spus cuvântul. Am rămas surprins când am bătut pe Nedav Arad (scor 2 – 0) ținând cont că erau campioni ai turneului regional de unde veneau, mă așteptam  la altceva din partea lor. Ultimul meci, cu Juventus Sibiu, în care dacă băteam ne calificam in sferturi, a fost un meci pe care nici acum nu pot să-l uit. Am ratat foarte mult, cred ca au fost 5 bare plus foarte multe ocazii. Ba a aparat portarul, ba am dat pe lângă poartă, au scăpat pe contraatac de două ori și au marcat. Sunt mulțumit de parcursul echipei, ținând cont ca ne-am calificat la turneul final, în primele 20 echipe din țara. Mulțumesc întreg lotului care a contribuit la tot drumul parcurs de echipă”, ne-a declarat Iulian Lazăr. 

Chiar dacă nu au reușit să ajungă la medalii, gălățenii au câștigat unul din premiile puse în joc de organizatori. ”Până la urma tot am câștigat ceva, jucătorul Adrian Huhulea, a câștigat, prin tragere la sorți, au participat toate loturile, o vacanța de șapte zile în Corfu”, a încheiat Iulian Lazăr. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal