FOTBAL: Liga 3 debutează sâmbătă cu patru echipe gălățene la start

24
Al treilea eșalon fotbalistic are programat la finalul acestei săptămâni, vineri – sâmbătă, 25 – 26 august, debutul. În actuala ediție a Ligii 3 județul Galați este reprezentat de patru echipe, toate repartizate în seria I. Avântul Valea Mărului – echipă ce va fi la al doilea sezon consecutiv în Liga a III-a, sezonul trecut, cel de debut absolut, a fost încheiat de vălmăreni pe locul 5, Sporting Liești – locul opt de sezonul trecut, grupare ce va începe cel de al cincilea sezon consecutiv în Liga a III-a, Metalosport Galați – locul 10 de sezonul trecut,  ”metaliștii” vor începe al patrulea sezon consecutiv în Liga a III-a, și Suporter Club Oțelul Galați – debutantă la acest nivel. 
Toate cele patru echipe gălățene vor juca sâmbătă, 25 august. Derby-ul etapei, după clasările de la finalul sezonului trecut, se va juca, de la ora 18.00,  pe stadionul ”Prof. Costică Popovici” din Valea Mărului. Avântul, locul cinci de sezonul trecut, va primi replica celor de la FK Miercurea Ciuc, locul trei de la finalul precedentei ediții de campionat, echipă ce a pierdut promovarea în Liga a II-a în ultima etapă. Cei de la Sporting Liești vor avea parte de o deplasare în Botoșani, pe terenul nou promovatei Sănătatea Darabani. Meciul se va juca pe stadionul ”Orășenesc” din Darabani.  
Ultimul meci din prima etapă a Ligii a III-a, seria I, se va juca sâmbătă, 25 august, de la ora 20.30, pe stadionul ”Oțelul”. Nou promovata Suporter Club Oțelul Galați – echipă ce și-a anunțat intențiile de promovare în Liga a II-a, va primi replica concitadinilor de la Metalosport. Cele două echipe au disputat deja câte un meci oficial, ambele pierdute. SC Oțelul a pierdut, scor 2 – 3, Super Cupa – faza județeană, iar Metalosport a părăsit Cupa României după înfrângerea, scor 0 – 5, de pe terenul celor de la CSM Focșani – echipă nou promovată în Liga a III-a. Derby-ul municipal din debutul Ligii a III-a este abordat de cele două echipe gălățene de pe poziții diametral opuse. SC Oțelul abordează sezonul cu un lot de jucători care cuprinde foști campioni din 2011 cu FC Oțelul, cât și o serie de jucători străini, în timp ce Metalosport abia a încropit un lot cu care să abordeze meciurile din Liga a III-a.      
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal