FUTSAL: United a câștigat Cupa Dunării – Memorial ”Nicolae Rainea” după o finală spectaculoasă cu Dunărea Călărași

10

United Galați – vicecampioana Ligii I de futsal, a câștigat o nouă ediție a Memorialului ”Nicolae Rainea”. După victoria de ieri, scor 3 – 2, în semifinalele competiției cu cei de la Imperial Miercurea Ciuc, echipa gălățeană a învins, scor 7 – 4, Dunărea Călărași în finala Memorialului după o finală ce a avut toate ingredientele pentru un joc de futsal reușit. 

La pauză United a intrat în avantaj 3 – 0. Scorul a fost deschis de Octavian Cireș, cu 11.40 înainte de finalul reprizei, după o pasă   inteligentă a lui Adrian Lașcu. Câteva minute mai târziu United a dublat avantajul la o fază 100% braziliană, Borges a pasat Varela a marcat. Pasatorul de la primul gol și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, cu 4.18 înainte de pauză Borges a dus United în avantaj. La pauză s-a United a intrat în fără gol primit și datorită portarului Wellington da Silva care a apărat inclusiv două lovutri de penalitate de la zece metri. 
United s-a desprins la 5 – 0 imediat după pauză, prin reușitele lui Octavian Cireș și Andrei Apostol. La jumătatea părții secunde United a avut o cădere în joc iar oaspeții, pregătiți de antrenorul – jucător Marian Șotârcă, fostul jucător al United, au marcat de trei ori consecutiv și s-au apropiat la 5 – 3. Mai mult oaspeții se puteau apropia la un singur gol, dar portarul Wellington a intervenit salvator la o ocazie importantă a oaspeților. Imediat au apărut nervii iar unul dintre jucătorii de  la Călărași a fost eliminat. Superioritatea a fost fructificată la maximum de Adrian Lașcu care a desprins United din nou la trei goluri, scor 6 – 3. În finalul jocului și United a jucat în inferioritate numerică după ce portarul Wellington da Silva a fost eliminat, după două cartonașe galbene. Chiar dacă la primele atacuri ale oaspeților s-a opus cu succes Andrei Dinicuță, înlocuitorul lui Wellington, a fot învins cu 2.02 înainte de final de Marian Șotârcă. Până la finalul jocului United a mai marcat o dată prin Andei Apostol, cu zece secunde înainte de final, iar cele două echipe au ratat câte o lovitură de penalitate. 
United: Wellington da Silva, Andrei Dinicuță – portari; 

Constantin Burdujel, Adrian Lașcu, Octavian Cireș, Alin Nica; 
Andrei Apostol, Vasile Boubătrân, Kailon Borges, Guilherme Varela, Robert Crișan; Antrenor: Cosmin Gherman.
    
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal