BASCHET: Echipa feminină Phoenix joacă miercuri în Cupa României

3

Echipele angrenate în Liga Națională de Baschet Feminin vor debuta la mijlocul săptămânii în noul sezon competițional.  Pentru debutul stagional FR Baschet a stabilit ca opt din cele zece echipe din LNBF să susțină meciurile din turul inaugural al Cupei României. Echipa feminină Phoenix va juca în primul tur al competiției KO cu CSU Alba Iulia – echipă revenită în Liga Națională după un sezon în Liga I.

Turul dublei manșe din Cupă se va juca miercuri, 27 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Sporturilor Dunărea, în timp ce meciul retur este programat pentru sâmbătă, 30 septembrie, la Alba Iulia. În primul tur al Cupei se mai disputa alte trei jocuri învingătoarele, alături de Spesi Sfântu Gheorghe și Olimpia CSU Brașov, se vor califica la turneul Final 8. Dintre echipele participate în primul tur al Cupei cele mai bune două dintre învinse vor obține calificare la turneul Final 8 din postura de ”lucky loser”.

Pentru echipa feminină a Clubului Phoenix va fi a cincea prezentă consecutivă în Cupa României. În ultimele două sezoane gruparea gălățeană a jucat la turneul final. Cea mai bună performanță a fetelor de la Phoenix în Cupă a fost în sezonul 2015 – 2016 când au jucat în semifinale, la Brașov, în cadrul turneului final four. Gălățencele au pierdut semifinala cu Olimpia CSU Brașov, scor 55 – 72.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal