BASCHET: Pas important spre turneul final al Cupei pentru fetele de la Phoenix. Victorie la +9 cu Alba Iulia

20
Echipa feminină Phoenix a debutat cu o victorie în actualul sezon competițional. Manșa tur din cadrul turului inaugural al Cupei României a fost câștigată de Phoenix, scor 62 – 53 (26 – 14, 12 – 19, 9 – 10, 15 – 10), în fața colegei din LNBF, CSU Alba Iulia. 
Primul sfert al jocului a fost câștigat de Phoenix, scor 26 – 14. După un început de joc echilibrat, echipa gălățeană s-a desprins după un three point play marcat de Aliyah Kilpatrick, 14 – 8. În debutul sfertului secund echipa din Alba Iulia a dat semne de revenire, dar debutanta Alina Stan a menținut ecartul gazdelor cu o triplă marcată la una din primele sale acțiuni. Echipa oaspete a recuperat deficitul și s-a apropiat la o posesie, 33 – 31, în ultimele minute ale parțialului, însă Phoenix s-a distanțat după două libere marcate de Miljana Dzombeta, 35 – 31. Partea secundă a jocului s-a disputat după aceleași coordonate, cu o singură excepție, la jumătatea sfertului patru echipa din Alba Iulia a preluat conducerea, pentru scurt timp, scor 50 – 51, Alexandra Dumitrache și americanca Mariah King au repus Phoenix în avantaj pe tabelă. de remarcat, echipa oaspete a marcat ultimele puncte cu 5.02 înainte de finalul jocului, ultima oară echipe din Alba Iulia a punctat pentru 55 – 53.   
Cea mai bună marcatoare a jocului a fost Miljana Dzombeta, jucătoarea bosniacă a încheiat jocul în double – double cu 16 puncte și 11 recuperări. 16 puncte a marcat și Mariah King, dar cu 9 recuperări. Pentru Phoenix au mai marcat: Alexandra Dumitrache 7 puncte, Alina Crăciun 4, Aliyah Kilpatrick 10, Alina Stan 5, Carolee Dillard 3, Florentina Grigoraș 1 punct.  
Manșa retur a jocului de Cupă este programată pentru sâmbătă, 30 septembrie, la Alba Iulia. Pentru a se califica la turneul final, Final 8, Phoenix are chiar varianta pierderii meciului la o diferență mai mică de 11 puncte, s-au la o diferență cât mai mică. La turneul final, Final 8, se califică și cele mai bune două dintre echipele învinse din primul tur.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal