DEZASTRU FINANCIAR PENTRU SPORTUL GALATEAN/ Lista sumelor votate la rectificare

6

Consiliul local Galați a votat în ședința de astăzi, 25 septmebrie, mult așteptata rectificare a bugetului pentru cluburile sportive. Ca și în primăvară, clubul văduvit de finanțare a fost Clubul Sportiv Phoenix Galați, care a primit, pentru patru echipe de seniori (două în Liga Națională, plus două în Liga I) și alte zece echipe de juniori (printre care și participare în cupele europene cu echipa de U14), DOAR 550.000 lei! Cu aceste sume se lasă de înțeles din partea oficialităților gălățene că baschetul gălățean la cel mai înalt nivel nu este dorit, după ce în primăvară Phoenix a primit de asemenea mai puțini bani și nu a putut să se înscrie în cupele europene, din cauza deficitului financiar, deși erau calificate ambele echipe, atât la Masculin, cât și la Feminin.
Suporter Club Oțelul Galați, echipa de fotbal din al treilea eșalon, a primit 500.000 de lei, Arcada Galați, echipa de volei, a primit 600.000 lei (pentru o singură echipă), CSU Danubius a primit, pentru echipa de handbal feminin din prima ligă, 485.000 lei, United Galați (Liga I de futsal) a primit 365.000 lei, acestea fiind cele mai importante sume.
De menționat că finanțare a primit și Metalosport, echipă aflată în Liga a III-a, 10.000 de lei, de patru ori mai puțin decât Clubul Sportiv Șah Club Galați. Lista completă poate fi văzută în poza atașată acestui articol.
Așadar, până acum, oamenii de la putere ai Galațiului se fac de râs în ceea ce privește sprijinul oferit sportului, față de predecesorii lor. Vom reveni cu amănunte în zilele următoare.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal