FOTBAL: ACS Universitatea Dunărea de Jos Galați, pregătită de debutul în Liga a IV-a

187
Liga a IV-a Galați se va relua la finalul acestei săptămâni. La fel ca în precedentul sezon municipiul Galați va fi reprezentat de două echipe, Quantum Club Galați, și nou înființata echipă a Universității Dunărea de Jos. Cele două echipe gălățene se vor duela în chiar prima etapă a sezonului, sâmbătă, 2 septembrie, de la ora 12.00, pe stadionul ”Dunărea”.  
Pentru sezonul de debut obiectivul universitarilor este formarea unui grup puternic. ”Obiectivul nostru este să ne consolidăm. Suntem echipă nou înființată, pornim de la zero. Dar dacă este să fie, să fin acolo sus, nu ne vom da la o parte. Suntem o echipă formată în proporție de 85 % din studenți. Avem o echipă tânără media de vârstă este 21 de ani”, ne-a spus Cătălin Savu, antrenorul și președintele clubului Universitatea. 
Din lotul cu care va aborda sezonul ce va debuta sâmbătă fac parte și câțiva jucători cu experiență în ligile naționale din România precum: Nicu Măstăcan – fost jucător în Liga a II-a la Unirea Slobozia, sezonul trecut la Suporter Club Oțelul Galați, Daniel Dajbog – fost la FC Oțelul, Metalosport, SC Oțelul, Robert Neagu – sezonul trecut a jucat pentru SC Oțelul, Costin Serea –  fost la SC Oțelul Bogdan Popov –  jucător ce a evoluat sezonul trecut în Liga a III-a pentru Sporting Liești.  
Echipa Universității va juca în prima fază meciurile de pe teren propriu pe stadionul ”Dunărea”, urmând ca în viitor jocurile să se dispute pe stadionul ”Portu Roșu” ce aparține Universității Dunărea de Jos. ”Legat de stadionul ”Portu Roșu avem un proiect cu fonduri europene pentru un stadion modern. Vrem să înființăm și un Centru de Copii și Juniori, pentru că se pierd mulți jucători la vârste fragede”, ne-a spus Cătălin Savu.  

Staff-ul tehnic al echipei Universității este format din Cătălin Savu, fost jucător la Dunărea și Oțelul, fost arbitru de Liga I, cât și Florin Păunescu fost jucător al CSU Galați în urmă cu peste 35 de ani.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal