HANDBAL: CSU Danubius s-a impus în derby-ul Dunării de Jos la debutul în Liga Florilor

5
Echipa feminină de handbal de la CSU Danubius a debutat cu o victorie în Liga Florilor. În chiar prima etapă a sezonului fetele de la CSU au primit replica vicecampioanelor de la HC Dunărea Brăila, într-un nou episod al derby-ului Dunării de Jos. Derby-ul a fost câștigat de gălățence, la limită, scor 15 – 14, după ce la pauză cele două echipe se aflau la egalitate 8 – 8.   
La fel ca întreg jocul prima repriză a fost echilibrată dar și tensionată, tensiunea mai mult în tribune și pe marginea terenului. În tribună, s-a jucat cu ”casa închisă”, cele două galerii s-au duelat de la distanță, iar apogeul a fost atins în momentul în care suporteri ai Oțelului au apărut în sală cu un steag de gard al suporterilor brăileni (Cavalerii Dunăriii), capturat de brigăzile de ultrași gălățeni de la vecinii brăileni. Pe marginea terenului, antrenorul echipei oaspete a fost sancționat cu eliminare la bancă din cauza unor ieșiri nervoase. Pe teren CSU a fost echipa cu inițiativa, a condus de fiecare dată, dar nu a reușit să se desprindă decisiv. În finalul reprizei, după două reușite consecutive ale Dajanei Jovanoska, Danubius s-a desprins la 8 – 6, cea mai mare diferență din priam parte,  prin golul marcat de Ala Seiko, a patra reușită în meci, prima din acțiune.    
Partea secundă s-a disputat după aceleași coordonate, Brăila a condus prima, în două rânduri, (8 – 9, 9 -10), de fiecare dată Danubius a egalat prin Andreea Taivan. Danubius a marcat ultima oară în jocul de azi  în minutul 52, Daciana Curtean Balaban a marcat pentru 15 – 13, în același minut au marcat ultima oară și brăilencele prin Diana Druțu, fost jucătoare de la HC Oțelul. Echipa oaspete putea spera la un rezultat de egalitate, dar ultimele două atacuri le-au trimis în bara porții gălățene.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal