RUGBY: RCM Galați începe sezonul, sâmbătă, la Buzău

6

În Divizia Națională de Seniori, liga secundă de rugby, sunt programate  la finalul săptămânii jocurile din prima etapă a sezonului 2017 – 2018. Noua ediție a ligii secunde pornește la drum cu opt echipe, cu Rugby Club Municipal Galați printre ele. Celelalte echipe angrenate în noua ediție a DNS, rugby în XV, Știința Petroșani, SCM Gloria Buzău, fosta RC Stejarul Buzău, Bucovina Suceava, CS Năvodari, CSU Aurel Vlaicu Arad, RC Bârlad și Tomitanii Constanța – echipă nou promovată în DNS.  În prima etapă RCM Galați va juca pe terenul celor de la SCM Gloria Buzău, sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 14.00. 

La finalul sezonului regulat, se joacă meciuri fiecare cu fiecare tur – retur, primele patru echipe se vor califica în play-off. În play-off sunt programate două faze, semifinale, locurile 1 cu 4 și 2 cu 3, și finalele, învingătoarele între ele, finala, învinsele între ele, finala mică. La fel și echipele clasate pe locurile 5 – 8 vor juca semifinale, locul 5 cu 8 și 6 cu 7, învingătoarele se vor întâlni în finala pentru locul 5, învinsele vor juca finala pentru locul 7. 
Sezonul trecut a fost încheiat de RCM Galați pe locul șase. După ce au învins în semifinala grupei 5 – 8, CSU AV Arad, scor 18 – 15, echipa gălățeană a pierdut finala pentru stabilirea locurilor 5 – 8, disputată pe teren neutru, la Focșani, scor 16 – 47, cu cei de la Rugby Club Bârlad. 
Finala de la Focșani, cu cei de la Bârlad, a fost pierdută de RCM Galați, scor 16 – 47. Toate cele 16 puncte ale gălățenilor au fost marcate de Ionuț Cosmiuc. Centrul de la RCM Galați a marcat un eseu, pe care la și transformat, plus alte trei lovituri de pedeapsă transformate. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal