BASCHET: Phoenix a capotat în sfertul patru cu Piteștiul

5
Echipa masculină Phoenix a încheiat seria victoriilor din acest sezon. În etapa a treia din LNBM băieții lui Florin Nini au pierdut, scor 56 – 69, jocul de pe teren propriu cu cei de la BCMU FC Argeș Pitești. 
Chiar dacă la final diferența a fost de +13 pentru echipa din Pitești, pe parchetul din ”Polivalentă” cele două echipe au oferit un joc echilibrat, cu răsturnări de scor, un meci în care s-au înregistrat opt momente de egalitate. Piteștiul a intrat în avantaj, scor 16 – 13, după primul sfert, cu scorul parțialului stabilit de jucătorul U 23 de la Phoenix, Mihai Măciucă, prin intermediul unei triple. Sfertul secund s-a încheiat la egalitate, scor 16 – 16. Dragoș Andrei și Phillip Miller au ținut scorul strâns  Hadzifezovic a egalat la 29 cu 1.08 înainte de final, dar scorul pauzei a fost stabilit de echipa din Piești cu 44 de secunde înainte de final. Phoenix s-a impus, scor 21 –  19, în sfertul trei. Dragoș Andei a marcat două triple consecutive iar gălățenii au trecut în avantaj, scor 35 – 34, Andrei a menținut Phoenix la conducere cu 3.18, tot cu o triplă, 46 – 42. Finalul sfertului le-a aparținut oaspeților, s-au distanțat la 47  -51, scorul parțialului fiind stabilit de Philip Miller cu o triplă. În ultimul sfert Phoenix nu a mai reușit să ofere aceeași replică din precedentele secvențe, iar echipa din Pitești s-a impus, scor 18 – 6. Pentru Phoenix toate cele șase puncte din sfertul patru au fost marcate de Marcel White.    
Cel mai bun marcator de la Phoenix a fost Dragoș Andrei cu 15 puncte (3X3). Rotația folosită de Florin Nini: Marcel White 14p, Phillip Miller 14p, Mihai Măciucă 7p, Sead Hadzifezovic 6p, Cătălin Petrișor, Tudor Sabău, Marko Pavlovic, Eugeniu Melnic. Pentru jocul cu echipa din Pitești Phoenix nu s-a putut baza pe americanii Tony Gugino și Cameron Rundles.  
După trei etape Phoenix are un bilanț 2 – 1, victorii – înfrângeri. Etapa viitoare gălățenii vor juca pe terenul nou promovatei Timba Timișoara. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal